Διαχείριση Δεδομένων, Επιχειρηματική Ευφυΐα και Οπτικοποίηση

OPA elearningΟ τομέας των Βάσεων Δεδομένων ξεκίνησε σαν μια εξειδικευμένη εφαρμογή πληροφορικής στα τέλη της δεκαετίας του 70 για να καταλήξει στις μέρες μας ως ένας από τους βασικούς πυλώνες τεχνολογίας σε πλήθος καθημερινών εφαρμογών. Η εποχή των μεγάλων δεδομένων (big data) και της επιχειρηματικής αναλυτικής (business analytics) βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αποθήκευση, επεξεργασία και ανάλυση βάσεων δεδομένων. Όπως συχνά έχει επισημανθεί σε άρθρα, αν κάποιο στέλεχος ενός οργανισμού δε γνωρίζει SQL, σε μερικά χρόνια θα θεωρείται «αναλφάβητος». Τα δεδομένα που συλλέγονται σε έναν οργανισμό οργανώνονται σε μία αποθήκη δεδομένων (data warehouse) με σκοπό την ανάλυσή τους για την καλύτερη λήψη αποφάσεων. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη χρήση της γλώσσας SQL για την ανάκτηση πληροφοριών από μία βάση δεδομένων, καθώς και στη σχεδίαση, ανάπτυξη και χρήση μίας αποθήκης δεδομένων. Με τον όρο χρήση, εννοείται η πολυδίαστατη ανάλυση των δεδομένων (OLAP), η εξόρυξη γνώσης (data mining) και η οπτικοποίηση της ανάλυσης (visualization). Για την ανάπτυξη και χρήση μίας αποθήκης δεδομένων χρησιμοποιούνται διάφορα συστήματα και εργαλεία και ένας επιπλέον σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σε ένα τυπικό, δημοφιλές στην αγορά, τέτοιο σύστημα.

Σε ποιους απευθύνεται
Το αντικείμενο του σεμιναρίου δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού και είναι χρήσιμο σε ένα ευρύ φάσμα στελεχών ενός οργανισμού ή μίας επιχείρησης, σε τμήματα πληροφορικής, πωλήσεων, marketing, ανθρώπινου δυναμικού, κ.α. Απόδειξη αυτού είναι, το γεγονός ότι σχετικά προπτυχιακά μαθήματα υπάρχουν πλέον σε τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μηχανικών, Στατιστικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Διοικητικής Επιστήμης και, φυσικά, Πληροφορικής. Ως εκ τούτου, το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ και πρώην ΤΕΙ στους παραπάνω τομείς. Οι γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούνται, θα επιστρέψουν στους καταρτιζόμενους να επεκτείνουν την αναλυτική ικανότητα των τμημάτων τους με νέα δεδομένα και εργαλεία.

Η «αξία» του προγράμματος
Οι γνώσεις και δεξιότητες στους τομείς διαχείρισης δεδομένων και επιχειρηματικής ευφυϊας θεωρούνται από τις πλέον περιζήτητες στην αγορά εργασίας παγκοσμίως. Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές σε κλαδικές μελέτες, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά τέτοιων στελεχών.

Διδάσκοντες
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ
Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος
Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΑΦΡΑΣ
Σύμβουλος Επιχειρήσεων

ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Η ημερομηνία λήξης μπορεί να αλλάξει.

Εκπτωτική πολιτική:
20% για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων:
• Άνεργοι
• Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ)
• Ομαδικές Εγγραφές (τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή οργανισμό ή είναι μέλη ένωσης επαγγελματιών)
• Τρίτεκνοι ή Πολύτεκνοι
• Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 20-10-2020 00:00
Λήξη 13-01-2021 00:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Λήξη εγγραφών 11-10-2020
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εισηγητής Δαμιανός Χατζηαντωνίου, Σπυρίδων Σαφράς, Μάνος Παπανδρεόπουλος
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas