Η Επικοινωνία στις Σχέσεις

Sxoli autognosias

Η Επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σχέσης. Συντροφικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και φιλικής. Δεν εγγυάται την απουσία προβλημάτων αλλά προετοιμάζει την σχέση για την ομαλή επίλυση τους, όταν αυτά προκύψουν. Τα αποτελέσματα της κακής ή ελλιπούς επικοινωνίας είναι πολλά και τα βιώνει κανείς σε όλους τους τομείς. Πληγωμένα συναισθήματα, η αίσθηση ότι «Δεν με καταλαβαίνουν», προστριβές, συγκρούσεις και συχνά επέρχεται η απόσταση, η μοναξιά μέσα στην σχέση.

Η επικοινωνία δεν αφορά μόνο στην λεκτική μεταφορά μηνυμάτων, έρευνες επιβεβαιώνουν πως οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους κατά 80% με μη- λεκτικό τρόπο. Επίσης, η επικοινωνία υπάρχει ακόμη και όταν δεν την επιδιώκουμε και δεν προϋποθέτει να έχει πάντα συνειδητοποιημένο σκοπό ή στόχο. Δηλαδή, μεταδίδουμε πληροφορίες ακόμη και χωρίς να το επιδιώξουμε ή να μιλήσουμε, έμμεσα και ασυνείδητα. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους ύπαρξης πολλών παρεξηγήσεων και μπερδεμένων μηνυμάτων.

Η επικοινωνία συνήθως δεν διδάσκεται με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο αλλά μεταφέρεται βιωματικά και εμπειρικά από το περιβάλλον, από την ώρα της γέννησής μας, συνεχίζοντας έτσι την άσκηση «κακών» επικοινωνιακών πρακτικών.

Το εργαστήριο Η Επικοινωνία στις Σχέσεις προσφέρει μια ολοκληρωμένη, σφαιρική και 100% πρακτική προσέγγιση της επικοινωνίας και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων:
1. Καθορίζεται η βάση της επικοινωνίας ώστε να κατανοούμε περισσότερο τα λεκτικά μια μη- λεκτικά μηνύματα που μεταδίδουμε.
2. Αποσαφηνίζονται τα εμπόδια και οι επικοινωνιακές παγίδες.
3. Ασκείται η τεχνική της παθητικής και ενεργητικής ακρόασης.
4. Ασκείται η τεχνική του «εγώ μηνύματος»
5. Και τέλος, μαθαίνουμε πώς να συμπεριλάβουμε στην επικοινωνία μας τα λεκτικά, σωματικά και έμπρακτα «χάδια» (Στάινερ 2006)

Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για κάθε ενήλικο και παιδί άνω των 12 ετών* που αναγνωρίζει την εξαιρετική σημασία της επικοινωνίας σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Για επαγγελματίες, γονείς, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές κτλ. Δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία ή συμμετοχή σε εργαστήριο αυτογνωσίας ή προσωπικής ανάπτυξης. Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

*με πλήρη συναίνεση των γονέων- κηδεμόνων και κατόπιν επικοινωνίας με την υπεύθυνη του προγράμματος.

Υπεύθυνη προγράμματος
Άννα Σολωμού- Σύμβουλος Προσωπικής και Οικογενειακής Ανάπτυξης
Η κα. Σολωμού μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία από το 1996 όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Αρχικά υπό το πρίσμα της κοινωνικής ανάπτυξης και πολιτικής έκφρασης, και κατόπιν της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Περισσότερο από οκτώ χρόνια σχεδιάζει και συντονίζει ομαδικά εργαστήρια προσωπικής και οικογενειακής ανάπτυξης, ομάδες σχολών γονέων και εισηγείται σεμιναρίων εμψύχωσης προσωπικού.

Συντονίστρια Σχολών Γονέων - Πανελλήνιος σύνδεσμος Σχολών Γονέων, μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας για την εκπαίδευση γονέων (F.I.E.P)
Εισηγήτρια Σεμιναρίων Εμψύχωσης για Ομάδες Εργασίας – Πιστοποίηση ΟΑΕΔ (αρ.43090)
Υπνοθεραπεύτρια - Πιστοποίηση Vicky Ross Training

Κόστος: 40€, παρέχεται ειδική έκπτωση σε φοιτητές/ μαθητές/ ανέργους και μέλη της ίδιας οικογένειας.

Τόπος διεξαγωγής: Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9, Άγιος Δημήτριος

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 06-05-2017 14:00
Λήξη 06-05-2017 17:00
Χωρητικότητα 20
Λήξη εγγραφών 03-05-2017
Τιμή ατόμου €40.00
Διοργανωτής Σχολή Αυτογνωσίας
Εισηγητής Άννα Σολωμού
Τόπος διεξαγωγής Σχολή Αυτογνωσίας
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas