Συστημικό Ψυχόδραμα

Sxoli autognosias

Συμμετοχή: μόνο κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας με την υπέυθυνη κα. Χριστιάνα Μήλα.

Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής θεραπείας η οποία επινοήθηκε από τον Jacob Moreno. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά, ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι' αυτά.

Αυτό που πρέπει να δραματοποιηθεί από τους συμμετέχοντες δεν είναι μόνο η βιωμένη εμπειρία τους αλλά και οι ψυχολογικές εκφάνσεις που τη συνοδεύουν, όπως σκέψεις και συναισθήματα ή τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος.

Το ψυχόδραμα βασίζεται στην αρχή της ενέργειας και της ενότητας. Τα πάντα είναι ενέργεια και όλοι- σε κάποιο επίπεδο- είμαστε ένα. Αλληλεπιδρούμε διαρκώς άλλοτε με προφανή τρόπο κι άλλες φορές μέσα από ασήμαντες φαινομενικά στιγμές και συμπτώσεις.

Στο ψυχόδραμα δίνεται έμφαση στην έξω λεκτική έκφραση και στο βίωμα των συμμετεχόντων. Όμως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η αξία της φυσική παρουσίας των ατόμων που συχνά από μόνη της συμβάλει δημιουργικά στο συνολικό αποτέλεσμα.

Το σώμα χρησιμοποιείται πρωταρχικά για ενημέρωση. Παρατηρώντας αισθήσεις και κινήσεις που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής και μέσα από την ενεργή ροή εσωτερικών διεργασιών… σωματικών αισθήσεων και συναισθημάτων… παράγεται μια νέα εμπειρία συγκίνησης που προηγείται της αλλαγής.

Απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να προσεγγίσουν λύσεις σε καθημερινά τους προβλήματα μέσα από μια συστημική θεραπευτική εμπειρία.

Εισηγητής: Χριστιάνα Μήλα Κλινική Υπνοθεραπεύτρια - Ψυχοθεραπεύτρια

Τόπος διεξαγωγής: Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9, Άγιος Δημήτριος

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 04-06-2017 10:30
Λήξη 04-06-2017 13:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου €30.00
Διοργανωτής Σχολή Αυτογνωσίας
Εισηγητής Χριστιάνα Μήλα
Τόπος διεξαγωγής Σχολή Αυτογνωσίας
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas