Brand YourSelf

Compass ServicesSocial Media, καταπληκτικό εργαλείο – αλλά και παγίδα ?! Αν κάποιος πληκτρολογήσει το όνομά σου σε μια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης τι θα βρει; Διαχειρίζομαι facebook και linkedin.

Συνολική περιγραφή του κύκλου

Ολοκλήρωσες τις Σπουδές σου και ξεκινάς την αναζήτηση εργασίας, αλλά
•    φοβάσαι; διστάζεις;
•    δεν νοιώθεις έτοιμος / η;
•    στέλνεις Βιογραφικά και δεν σε καλούν σε συνέντευξη;
•    δεν ξέρεις ποιος πραγματικά εργασιακός χώρος θα σου ταίριαζε;

Ήρθε η ώρα για την «Πρακτική σου Άσκηση» κι αναρωτιέσαι
•    Πώς θα δέσεις με την Ομάδα εργασίας;
•    Πώς θα προβάλλεις τις δεξιότητές σου ώστε να διατηρήσεις τη θέση σου και μετά την ολοκλήρωση της Άσκησης;

Μέσα από αυτό τον κύκλο συναντήσεων / σεμιναρίων, ερωτήματα & ανασφάλειες βρίσκουν επιτυχημένες διεξόδους κι απαντήσεις.

Σε ποιους απευθύνεται
•    Σε Νέους/Νέες που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και ετοιμάζονται για την ομαλή τους ένταξη στην αγορά εργασίας,
•    Σε Φοιτητές/τριες που ετοιμάζονται για την πρακτική τους άσκηση,
•    γενικότερα σε Νέους/Νέες άνεργους που βρίσκονται μπροστά σε σταυροδρόμια επαγγελματικά ή/και ακαδημαϊκά και προβληματίζονται.

Τι θα κερδίσεις

Το σεμινάριο είναι διαδραστικό. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης, ασκήσεις προσομοίωσης, ασκήσεις αυτογνωσία/αυτοαξιολόγησης θα είσαι σε θέση:
•    σε επίπεδο γνώσεων να δεις στοιχεία του εαυτού σου και της προσωπικότητάς σου, με στόχο την αποτελεσματική παρουσίασή σου,
•    σε επίπεδο δεξιοτήτων να εφαρμόσεις μεθόδους και πρακτικές για την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, καθώς και ευελιξία προσαρμογής,
•    και σε επίπεδο στάσεων και συμπεριφορών να υιοθετήσεις τις κατάλληλες για εσένα και για το περιβάλλον σου καθημερινές συνήθειες αντιμετώπισης άγχους, επιτυχούς επικοινωνίας, αντιμετώπιση συγκρούσεων, ανάπτυξη της ομαδικότητας και συνεργασίας ως μοχλό επαγγελματικής εξέλιξης.

Συναντιόμαστε κάθε Σάββατο, μεσημεράκι, κι έχουμε στη διάθεσή μας 10 συναντήσεις για να δυναμώσουμε και να προετοιμαστούμε για τον εργασιακό στίβο!

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Περιεχόμενο
•    10 Φλεβάρη: Brand YourSelf – Γνωρίζοντας τον εαυτό μου τον προωθώ καλύτερα στην αγορά εργασίας. Τι θέλω να γίνω; Τι μπορώ να γίνω; Τι θέλω ν’ αποφύγω; Aνακαλύπτω τα κρυμμένα μου προτερήματα και τα’ αξιοποιώ κατά την προβολή του εαυτού και τις επαγγελματικές σχέσεις
•    24 Φλεβάρη: Ποιες είναι οι απαραίτητες Δεξιότητες για την ένταξη στον εργασιακό χώρο; Κριτική Σκέψη και Δημιουργικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, Αξίες, Στάσεις, Στερεότυπα
•    3 Μάρτη: Κοινωνική Συμπεριφορά και Προσωπικότητα, Συναισθηματική Νοημοσύνη. Αναπλαισιώνοντας τις περιοριστικές πεποιθήσεις που ματαιώνουν τα συναισθήματα και υπονομεύουν τη συμπεριφορά
•    10 Μάρτη: Επικοινωνία, Ομαδικότητα, Συνεργασία αλλά και Ανάληψη Πρωτοβουλίας και Ευθύνη, Οργάνωση και Προγραμματισμός, Επιμονή και Αποτελεσματικότητα, Θετική Σκέψη και Εμπιστοσύνη στις ικανότητες εαυτού & ομάδας
•    17 Μάρτη: Διαπραγματεύσεις, Διαχείριση Συγκρούσεων: Η αντίληψη της θέσης (του εγώ) και της άλλης πλευράς, Αντικειμενική τεκμηρίωση, Αυτοέλεγχος, Αυτό που μας κινητοποιεί προς την επιτυχία, Η δύναμη της επιρροής, Στρατηγικές χειρισμού της σύγκρουσης, Ισορρόπηση της σχέσης μεταξύ της υπερβολικής προσπάθειας (συναισθηματικής, διανοητικής και σωματικής) και της παραγωγικότητας, Γιατί διαφορετικοί άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά στην πίεση; Μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης του άγχους (προσωπικές και οργανωτικές τεχνικές)
•    21 Απρίλη: Τεχνικές Παρουσιάσεων: διαφοροποίηση του μέσου και της τεχνικής παρουσιάσεων ανάλογα με το σκοπό (πώληση, συνεργασία, προϊόν, υπηρεσία, αποτελέσματα προς αξιολόγησης, κλπ)
•    28 Απρίλη: Ποια είναι η κατάλληλη εργασία για εμένα; Πως προβάλω τον επαγγελματικό εαυτό μου; Το «Βιογραφικό – Καθρέφτης» μου & «Ταυτότητά μου», η απαραίτητη Συνοδευτική Επιστολή
•    5 Μαΐου: Η επιτυχημένη Συνέντευξη Εργασίας: η γλώσσα του σώματος, η αυτοπεποίθηση, οι ερωτήσεις-κλειδί από τον αξιολογητή αλλά και τον υποψήφιο, το επίμαχο θέμα της αμοιβής
•    12 Μαΐου: Social Media, καταπληκτικό εργαλείο – αλλά και παγίδα ?! Αν κάποιος πληκτρολογήσει το όνομά σου σε μια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης τι θα βρει; Διαχειρίζομαι facebook και linkedin.
•    19 Μαΐου: Μήπως να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματία; Εγώ πόσο επιχειρηματίας είμαι;

Περισσότερες πληροφορίες στο
https://www.compass-services.gr/event/epaggelmatikes_dexiotites-2/

Εισηγήτρια: Ειρήνη Ανδριώτη
Η Ειρήνη Ανδριώτη, ως πιστοποιημένη Διαχειρίστρια Έργων (PMP) από το Project Management Institute (PMI),  Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας από το National Board of Certified Counselors (NBCC) και Coach από το Association for Coaching (AC) δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού παρέχοντας υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης. Το 2007 ίδρυσε και μέχρι σήμερα διευθύνει την COMPASS SERVICES.
Οι υπηρεσίες Εκπαίδευσης καλύπτουν τους τομείς της Διοίκησης Έργων (Project Management & Business Analysis) και των Επιχειρησιακών Δεξιοτήτων (Soft Skills), όπως: Επικοινωνία, Διαχείριση Σχέσεων και Συγκρούσεων, Παρακίνηση, Επιλογή – Στελέχωση – Αξιολόγηση εργαζομένων, Διαχείριση Αλλαγών, Διαπραγματεύσεις.

Οι υπηρεσίες Συμβουλευτικής αφορούν στον Επαγ/κό Προσανατολισμό των Εφήβων και στη Διαχείριση Σταδιοδρομίας των Ενηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός των ατομικών συνεδριών, διοργανώνει ομάδες Εφήβων, Γονέων και Ενηλίκων. Επίσης, ως εργασιακή σύμβουλος συνεργάζεται με την «ΕΠΑΝΟΔΟ» ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου υποστηρίζει άτομα από κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμών να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα, συνδυάζοντας αμφότερα τα ακαδημαϊκά πεδία και συσσωρευμένη εμπειρία, ως Project Coach, αναλαμβάνει όλο το φάσμα των απαιτούμενων εργασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση Έργων: υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, στελέχωση έργου, παρακολούθηση εργασιών, υποβολή εκθέσεων προόδου, απολογισμός και κεφαλαιοποίηση εμπειρίας. Με αυτήν της την ιδιότητα, συνεργάζεται με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», το Δήμο της Αθήνας και το Social Dynamo, όπου παρέχει υπηρεσίες Mentoring σε Οργανώσεις και Ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών.  Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην εταιρεία Συμβούλων ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε. όπου μετείχε σε πλήθος έργων του ευρύτερου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα ή στα πλαίσια Κοινοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Εφήβου και έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία Ψυχομετρικών Εργαλείων.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 12-05-2018 14:30
Λήξη 12-05-2018 17:30
Χωρητικότητα 12
Τιμή ατόμου €10.00
Διοργανωτής Compass Services
Εισηγητής Ειρήνη Ανδριώτη
Τόπος διεξαγωγής Compass Services
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas