Δημιουργική-Θεραπευτική Γραφή και Βιβλιοθεραπεία

Kentro DramatotherapeiaH δημιουργική γραφή χρησιμοποιείται, εδώ και πολλές δεκαετίες, στο χώρο των Εκφραστικών Θεραπειών - Θεραπειών μέσω Τέχνης και συγκεκριμένα στη Βιβλιοθεραπεία και Θεραπεία μέσω Ποίησης, αποτελώντας βασικό στοιχείο της θεραπευτικής τους διεργασίας.

Τα τελευταία χρόνια, η δημιουργική γραφή, ενισχυμένη από τα αποτελέσματα των ερευνών, που δείχνουν τη θετική επίδραση που έχει η γραφή στη σωματική και στην ψυχική υγεία, και εμπλουτισμένη από τις αφηγηματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, αρχίζει, πλέον, σε συνδυασμό με την εκφραστική και αναστοχαστική γραφή, να διαγράφει μια νέα, αυτόνομη  πορεία, στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Σήμερα, η Δημιουργική-Θεραπευτική Γραφή χρησιμοποιείται στους χώρους της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας ως μέσον προαγωγής υγείας και ευημερίας (wellbeing), αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης,  προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας, οι μέθοδοι και οι τεχνικές της συνδυάζονται αποτελεσματικά με αναγνωρισμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις και χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς θεραπευτές  για να κάνουν πιο αποτελεσματικές τις παρεμβάσεις τους σε ομαδικό ή/και ατομικό επίπεδο.

Στο σεμινάριο αυτό, θα αναφερθούμε στο θεωρητικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Δημιουργική-Θεραπευτική Γραφή και πώς συνδέεται με τη Βιβλιοθεραπεία. Επίσης, δουλεύοντας βιωματικά, θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βασικές μεθόδους και τεχνικές της Δημιουργικής-Θεραπευτικής Γραφής, μόνες τους ή σε  συνδυασμό με τη Βιβλιοθεραπεία, για να εκφράσουμε και να διερευνήσουμε πλευρές του εαυτού μας, να επεξεργαστούμε συναισθήματα και εμπειρίες, να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να εξελίξουμε την προσωπική μας ιστορία.  

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, κοινωνικούς λειτουργούς,  εμψυχωτές ομάδων δημιουργικής γραφής και αυτογνωσίας και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις θεραπευτικές διαστάσεις της γραφής-δημιουργικής γραφής και της λογοτεχνίας.  

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Περισσότερα σχετικά με τη Δημιουργική-Θεραπευτική Γραφή, τη Βιβλιοθεραπεία και τις Εκφραστικές Θεραπείες-Θεραπείες μέσω Τέχνης μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.meta-psychology.gr

Εισηγήτρια: Άννα Αντωνοπούλου PhD, ECP
Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής, Κοινωνιολόγος, ECP-Ψυχοθεραπεύτρια /Δραματοθεραπεύτρια, Συντονίστρια ομάδων Δημιουργικής-Θεραπευτική Γραφής και Βιβλιοθεραπείας

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 12-05-2018 10:30
Λήξη 12-05-2018 13:30
Χωρητικότητα 20
Λήξη εγγραφών 10-05-2018
Τιμή ατόμου €35.00
Διοργανωτής «ΚΕΝΤΡΟ» - Δραματοθεραπεία και Θεατρική Έκφραση
Εισηγητής Άννα Αντωνοπούλου
Τόπος διεξαγωγής «ΚΕΝΤΡΟ» - Δραματοθεραπεία και Θεατρική Έκφραση
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas