Εγκλήματα Μίσους: Ρατσισμός-Ξενοφοβία (Εγκλήματα κατά ΛΟΑΤ)

Εγκλήματα Μίσους: Ρατσισμός-Ξενοφοβία (Εγκλήματα κατά ΛΟΑΤ)-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - Συμβουλευτική

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε κοινωνιολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, φοιτητές κτλ..

Λεπτομέρειες: Στο παρόν σεμινάριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεταναστευτική παρουσία και στον τρόπο με τον οποίο ενισχύεται η τιμωρητικότητα των γηγενών απέναντι στο αλλοδαπό κομμάτι του πληθυσμού μας, εξαιτίας της επικράτησης ρατσιστικών και ξενοφοβικών ιδεολογιών. Θα συζητηθεί η πολιτισμική σύγκρουση που προκαλείται μέσα από την κοινωνική αλληλεπίδραση των διαφορετικών ομάδων που συνθέτουν μια κοινωνία, καταλήγοντας στη ανάπτυξη ρατσιστικού μίσους που συχνά εκλαμβάνει εγκληματικές προεκτάσεις. Επιπρόσθετα, γίνεται μια σύντομη παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου προστασίας από τα εγκλήματα μίσους, δίνοντας έμφαση στα διεθνή, ευρωπαϊκά και εθνικά νομοθετικά κείμενα.

Θεματικές ενότητες
-Ορολογίες
-Η φύση της βίας
-Προφίλ δραστών - Κοινά χαρακτηριστικά
-Η επίδραση των εγκλημάτων μίσους στα θύματα
-Εμπόδια στην καταγγελία

Εισηγητής: Γκούρου Μαριάννα
Η Γκούρου Μαριάννα είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Εγκληματολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών στην ‘Κοινωνιολογία – Ειδικά θέματα παιδικής ηλικίας, κοινωνικών μειονοτήτων, εργασίας και εκπαίδευσης’ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ‘Εκπαίδευσης ενηλίκων’ του ΕΑΠ. Επιπλέον κατέχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην ειδική αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, παιδαγωγική επάρκεια από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Κόστος σεμιναρίου: 25 ευρω. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 20 ευρω

Ολιγομελή τμήματα
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής, υλικό σημειώσεων

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 27-05-2019 17:30
Λήξη 27-05-2019 19:30
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €25.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Γκούρου Μαριάννα
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas