Εξαρτήσεις: Σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις

Kentro Raix

Το σεμινάριο έχει θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα και θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν:
• Είδη εξαρτήσεων
• Βιολογία των εξαρτήσεων
• Βασικές αρχές για τους τρόπους δράσεις των ουσιών
• Αιτιολογικοί παράγοντες
• Λήψη ιστορικού και αξιολόγηση περιστατικού
• Συνοσηρότητα και εξαρτήσεις
• Βασικές παρεμβάσεις

KentroVilxem Eksartiseis0120Εισηγητής: Ιωάννης Κορκοτσέλος, ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης, συνεργάτης ΚΕΘΕΑ. Ο Ιωάννης Κορκοτσέλος έχει σπουδάσει Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ε.Ι.Ν.Α, έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική στις Εξαρτήσεις από το University of California, San Diego, στην Δυναμική ομάδας από τον Κλήμη Ναυρίδη, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία σε πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στην Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον τομέα της Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ στον τομέα των εξαρτήσεων από το 2004, είναι εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος σεμιναρίων εργάζεται ως Ψυχοθεραπευτής και Επόπτης ψυχοθεραπευτών. Επίσης συγγράφει και έχει δημοσιεύσει σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό του χώρου των εξαρτήσεων. Είναι μέλος της ΠΕΣΩΨ και της EABP.

Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, και ειδικούς επαγγελμάτων υγείας, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και σε σπουδαστές των παραπάνω ειδικοτήτων.

Τόπος διεξαγωγής: Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.) και Κέντρο Ψυχοθεραπείας  και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράϊχ», Αθηνάς 12, Αθήνα 10551, 4ος όροφος

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 25-01-2020 10:00
Λήξη 26-01-2020 16:30
Χωρητικότητα 25
Λήξη εγγραφών 17-01-2020
Τιμή ατόμου €140.00
Διοργανωτής Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ»
Εισηγητής Ιωάννης Κορκοτσέλος
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ»
Πόλη Αθήνα
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas