Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός

PanAigaiou PsyxikiΤο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στοχεύει στη θεωρητική ενδυνάμωση των επιμορφούμενων, όσον αφορά την επιστήμη της συμβουλευτικής, με εστίαση:

Α) Στις θεωρίες και τις σχολές προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης:
Θεωρίες χαρακτηριστικών, Οικονομικές Θεωρίες, Θεωρίες της κοινωνικής δομής, Θεωρίες επεξεργασίας σύνθετων πληροφοριών, Θεωρίες Αναγκών, Θεωρίες Αυτοαντίληψης, Θεωρία του τυχαίου, Γνωστικές Θεωρίες Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Τυπολογική Θεωρία του Holland, Θεωρία της κοινωνικής µάθησης του Bandura, Εξελικτική Θεωρία του Donald Super.

Β) Στοιχεία και θεωρίες οργανωτικής – επαγγελματικής συμβουλευτικής: Αντίληψη και Αποτελεσματική Επικοινωνία – Αξιολόγηση Προσωπικού. Εργασιακές στάσεις και Συμπεριφορές Εργασιακό Άγχος και Επαγγελματική Εξουθένωση. Κίνητρα εργασίας – Εκπαίδευση προσωπικού. Εργασιακή παρενόχληση.

Γ) Δυναμική των ομάδων – Ηγεσία και παρακίνηση προσωπικού – Ψυχολογία & Συμπεριφορά στο χώρο της εργασίας

Δ) Στη μεθοδολογία ατομικών και ομαδικών συμβουλευτικών συνεδριών (κατανόηση των σταδίων, της πορείας και της τελικής έκβασης των συμβουλευτικών παρεμβάσεων) – Στην ανάλυση παραδειγματικών περιστατικών και περιπτώσεων

Ε) Στην εξοικείωση των επιμορφούμενων με τις τεχνικές έρευνας στον τομέα της συμβουλευτικής και των κοινωνικών επιστημών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους επιμορφούμενους, που μπορούν να εργαστούν αυτόνομα και εντατικά, με τους δικούς τους ρυθμούς μάθησης, ώστε να ανταπεξέλθουν σε ασύγχρονη διδασκαλία με εμπλουτισμένο και απαιτητικό περιεχόμενο. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό με τη φιλοσοφία και τις αρχές της διά βίου μάθησης, στοχεύοντας στον εφοδιασμό των επιμορφούμενων με ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 15-01-2021 00:00
Λήξη 15-01-2022 00:00
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής Προγράμματα Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas