Διαχείριση Εργασιακού Άγχους Job burnout & bullying στον εργασιακό χώρο (mobbing)

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους Job burnout & bullying στον εργασιακό χώρο (mobbing)-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - ΣυμβουλευτικήTο Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ (Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής), αντιλαμβανόμενο την κρίση που επικρατεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητάς μας και στα πλαίσια υποστήριξης όλου του κοινωνικού ιστού που τηρεί τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνει οτι ξεκινάει την διεξαγωγή των περισσοτέρων σεμιναρίων του ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ online. «Μένουμε σπίτι, δε μένουμε στάσιμοι».
Στόχος όλων με το πέρας της κρίσης είναι να βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι.
Αντιλαμβανόμενοι την απαιτητή ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας #menoumespiti. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να παραμένουμε θετικοί, και ήδη να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τη μετά κρίσης εποχή.

Στο παρόν σεμινάριο θα διερευνήσουμε την έννοια του στρες που μπορεί να βιώσουμε στο εργασιακό περιβάλλον, τα αίτια που προκαλούν στρες στην εργασία καθώς και επαγγελματική εξουθένωση, αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να διαχειριστούμε τους αγχογόνους παράγοντες στην εργασία, να γίνουμε αποδοτικότεροι, να δημιουργήσουμε μία ισορροπία ανάμεσα σε εργασία και προσωπική ζωή.

Το bullying στην εργασία έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα και εντείνεται λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Για την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση, όπως είναι ο επιστημονικός όρος στα ελληνικά, δεν υπάρχει ακόμη ορισμός από ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, που να είναι διεθνώς αποδεκτός. Έτσι, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία δίνει ως ενδεικτικό ορισμό: «Ως παρενόχληση στον χώρο εργασίας ορίζεται η επαναλαμβανόμενη αδικαιολόγητη συμπεριφορά προς έναν εργαζόμενο ή ομάδα εργαζομένων που προκαλεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους». Στον συγκεκριμένο ορισμό: «Αδικαιολόγητη συμπεριφορά» είναι μια συμπεριφορά που ένα λογικό άτομο, αναλογιζόμενο το σύνολο των συνθηκών, θεωρεί δυσμενή μεταχείριση, ταπείνωση, υπονόμευση ή απειλή.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο: το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές, εκπαιδευτές και σε όποιονδήποτε αντιμετωπίζει εργασιακό στρες, θέλει να βρει τρόπους να το διαχειριστεί και να κάνει καλύτερη την επαγγελματική και προσωπική καθημερινότητά του.

Εισηγήτρια: Σοφία – Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος- Μsc Παιδοψυχολογία, Συστημική Ψυχοθεραπεία

Πληροφορίες Συμμετοχής:
  • Ολιγομελή τμήματα. 
  • Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ).
  • Κόστος σεμιναρίου 35 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 30 ευρώ.
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ONLINE ΜΕΣΩ SKYPE

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 13-12-2021 18:30
Λήξη 13-12-2021 21:30
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €35.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Σοφία – Ερατώ Μερτζανάκη
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas