Μονοετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας

Μονοετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας-Σεμινάρια στην Ψυχολογία - ΣυμβουλευτικήTο Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ (Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής), αντιλαμβανόμενο την κρίση που επικρατεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητάς μας και στα πλαίσια υποστήριξης όλου του κοινωνικού ιστού που τηρεί τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνει οτι ξεκιναει την διεξαγωγη όλων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμματων του ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ online. «Μένουμε σπίτι, δε μένουμε στάσιμοι». Στόχος όλων με το πέρας της κρίσης είναι να βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι.Αντιλαμβανόμενοι την απαιτητή ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας #menoumespiti. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να παραμένουμε θετικοί, και ήδη να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τη μετά κρίσης εποχή.

ΣΚΟΠΟΣ: Το Πρόγραμμα στοχεύει -στη θεωρητική ενδυνάμωση των επιμορφουμένων, όσον αφορά την επιστήμη της συμβουλευτικής, και στην παρουσίαση των κυριοτέρων σχολών σκέψης, τόσο της ατομικής, όσο και των ομαδικών μεθοδολογιών, στην απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης των θεωρητικών προσεγγίσεων που εφαρμόζονται στη Συμβουλευτική (όπως Ψυχοδυναμική, Συστημική, Γνωσιακή- Συμπεριφορική, Προσωποκεντρική), στην εξοικείωση με όλες τις δεξιότηετς συμβουλευτικής και επικοινωνίας, την αξιολόγησή τους και τη συμβουλευτική αντιμετώπισή τους, στη γνωριμία με όλα τα είδη συμβουλευτικής δομής (ατομική, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας). Η βιωματική εκπαίδευση περιλαμβάνει την προσομοίωση συνεδριών ανάμεσα στους σπουδαστές καθώς και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ακθώς και αρκετές μέλετες περίπτωσης (case stydies) για την καλύτερη κατανόηση των θεραπευτικών τεχνικών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχολόγους, συμβούλους, εργαζόμενους στην ψυχική και κοινοτική υγεία, νοσηλευτές, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζόμενους στη ψυχική υγεία, εκπαιδευτικούς κλπ και φοιτητές σχετικών ειδικοτήτων, που επιθυμούν να αποκτήσουν την αναγκαία εξειδίκευση και εμπειρική γνώση για την άσκηση της συμβουλευτικής.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1. θεωρίες και μέθοδοι στη Συμβουλευτική.
2. Θεραπευτική στάση(ενσυναίσθηση , θεραπευτική σχέση ,θεραπευτική συμμαχία)
3. Aρχές Δεοντολογίας και Λήψη Ιστορικου.
4. Δεξιότητες επικοινωνίας στη Συμβουλευτική.
5. Ψυχοδυναμική Προσέγγιση.
5. Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία(CBT)
6. Σωματική Ψυχοθεραπεία
7. Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία
8. Προσωποκεντρική Θεραπεία
9. Θεραπεία Gestalt
10. Θεραπεία μέσω Τέχνης( Δραματοθεραπεία-Εικαστική Ψυχοθεραπεία)
11. Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Γονέων
12. Αρχές Ομαδκής Ψυχοθεραπείας
13. Συμβουλευτική υποστήριξη σε εξαρτημένα άτομα.
14. Συμβουλευτική Ζεύγους
15. Συμβουλευτική Υποστήριξη σε Ευάλωτες Ομάδες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 140 ΩΡΕΣ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ 22/10/2022 ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΘΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Ολιγομελή τμήματα 

Επίσης, θα διεξαχθούν υποχρεωτικά 5 θεματικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, συνολικής διάρκειας 12 ωρών καθώς και βιωματικές ασκήσεις προσωπικής διερεύνησης και εξέλιξης κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος εκτός από τις θεωρητικές γνώσεις είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες πρακτικές γνώσεις καθώς και πολλές τεχνικές για την άσκηση της συμβουλευτικής υποστήριξης.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ:
- Σοφία-Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος (Msc) – Συστημική –οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, υπεύθυνη εκπαίδευσης του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής
- Γιάννης Κορκοτσέλος είναι ψυχοθεραπευτής και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας.
- Ευαγγελία Καραίσκου, Ψυχολόγος – Γνωσιακή- Συμπεριφορική Θεραπεία
- Ελένη Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος- Δραματοθεραπεία
- Ευανθία Μυλωνά, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
- Μαρία Ζέρβα, Ψυχολόγος 
- Ολυμπία Παμπουκίδου, Ψυχολόγος-Μουσικοθεραπευτής

To Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής αποτελεί ένα σύγχρονο, κέντρο, συμβουλευτικήςι, σεμιναρίων και εκπαιδευτικων προγραμματων.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ONLINE ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ WEBMINARS

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 22-10-2022 00:00
Λήξη 30-06-2023 00:00
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas