Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνεργάζεται με την Greekexports για τo σήμα V-Label στην Ελλάδα

TUVHellas2020Με την Greekexports, τον επίσημο πάροχο του σήματος V-Label σε Ελλάδα, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο, συνεργάζεται η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποιώντας την ορθή χρήση του σήματος για την επισήμανση προϊόντων και υπηρεσιών για προϊόντα vegan και vegetarian στη χώρα μας.

Μέσα από τη συνεργασία αυτή, ο φορέας πιστοποίησης δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο vegan και vegetarian τρόπο ζωής και ταυτόχρονα εγγυάται ότι το σήμα V-Label χρησιμοποιείται σωστά από τις εγχώριες επιχειρήσεις. Παράλληλα, η συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με την Greekexports έχει ως στόχο τη διεύρυνση της χρήσης του σήματος V-Label στην Ελλάδα, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις.

TUVHellas VLabelΣήμερα παγκοσμίως, με το σήμα V-Label έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3.000 παραγωγοί προϊόντων και πάνω από 40.000 κωδικοί σε όλο τον κόσμο, αριθμοί που αυξάνονται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό είναι πως η συνολική αξία των Vegan (αυστηρά χορτοφαγική διατροφή) και Vegetarian (vegan αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και μέλι) προϊόντων και υπηρεσιών διαμορφώνεται πλέον σε περισσότερα από 100 δισ. ευρώ παγκοσμίως, ενώ αποτελούν πάνω από 5% του συνόλου των τροφίμων.

Σημειώνεται ότι το V-Label είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο του χορτοφαγικού τρόπου ζωής που χρησιμοποιείται ήδη από το 1970, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστό το 1985 στο πλαίσιο του πρώτου Ευρωπαϊκού Χορτοφαγικού Συνεδρίου. Από το 2008 έως και σήμερα τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος διαχειρίζεται η ελβετική V-Label GmbH, ενώ συνεργάζεται με τοπικούς εταίρους σε κάθε μια από τις 30 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, οι οποίοι και με τη σειρά τους πραγματοποιούν την πλειονότητα των vegan και vegetarian πιστοποιήσεων προϊόντων και υπηρεσιών.

TUVHellas GreekexportsΑντίστοιχα, η ελληνική εταιρεία Greekexports συστάθηκε το 2011, με στόχο να υποστηρίξει τις εγχώριες εταιρίες να κατευθύνουν τις προσπάθειες τους προς την εξαγωγική επέκταση. Από την αρχή επικεντρώθηκε σε υπηρεσίες που στόχο έχουν να «ανοίξουν» αγορές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως αυτές που απαιτούν την ύπαρξη πιστοποιητικών halal ή/και kosher. Σήμερα εκπροσωπεί φορείς διεθνούς κύρους σε halal και kosher υπηρεσίες, και διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερες από 200 πιστοποιημένες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια. Παράλληλα αποτελεί και τον επίσημο πάροχο του σήματος V-label σε Ελλάδα, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο, αποτελώντας τον τοπικό εταίρο της V-label GmbH.

O κ. Ιωάννης Μπαρράκος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε πως: «Στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) παρακολουθούμε στενά τις τάσεις στην κατανάλωση και τη διατροφή και αναγνωρίζουμε τη σημασία αλλά και την ανάπτυξη των Vegan και Vegetarian προϊόντων και υπηρεσιών. Ως φορέας πιστοποίησης θεωρούμε ότι η σωστή και πιστοποιημένη χρήση του σήματος V-label εξασφαλίζει το σύνολο των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών και η συνεργασία μας με την Greekexports, επίσημο πάροχο του σήματος στην Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στον να ‘ανθίσει’ ακόμη περισσότερο ο συγκεκριμένος κλάδος».

Ο κ. Θωμάς Βασσάρας, CEO της Greekexports δήλωσε ότι: «Ο καταναλωτής εμπιστεύεται την διαδικασία της v-label και αισθάνεται σίγουρος ότι το προϊόν που σηματοδοτούμε εκπληρώνει στο ακέραιο όλες τις προϋποθέσεις της χορτοφαγίας (vegetarian) ή της αυστηρής χορτοφαγίας (vegan). Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση που τη χαρακτηρίζει, αποτελεί τον κατάλληλο και αξιόπιστο εταίρο για να ελέγξει την ορθή τήρηση των προτύπων χορτοφαγίας. Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που ξεκινάμε σήμερα αυτήν την συνεργασία και προσδοκούμε στην ραγδαία αύξηση των προϊόντων που θα διαθέτουν το γνωστό κίτρινο σήμα με το φυλλαράκι, πολύ σύντομα»

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas