Ημερίδα Ενημέρωσης από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΜΠ και του Παν. Αιγαίου

ErgastirioTPEHronΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα επιμόρφωσης και ενημέρωσης που πραγματοποίησε το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων στις 08 Ιουλίου σε συνεργασία με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» και «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων Θανάσης Δαβαλάς, ο οποίος είναι και ερευνητής του Παν. Αιγαίου, και καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους σημειώνοντας πως ελπίζει η σημερινή online παρουσίαση – ανοικτή συζήτηση να πυροδοτήσει μία έκρηξη συζητήσεων από τους θεατές για το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της χώρας μας και των σπουδών γύρω από αυτές.

Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο καθηγητής του Παν. Αιγαίου κος Γιάννης Χαραλαμπίδης που αναφέρθηκε σε αμφότερα τα μεταπτυχιακά προγράμματα τονίζοντας το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας τους.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του εδώ

 

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Ευριπίδης Λουκής που παρουσίασε το πρόγραμμα «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» την ομιλία του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ

 

Τον κύκλο των βασικών ομιλητών έκλεισε με την παρουσίαση του προγράμματος «Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από τον καθηγητή του ΕΜΠ κο Δημήτρη Ασκούνη και Προέδρου της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του εδώ

 

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν απόφοιτοι και ενδιαφερόμενοι για τα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά η συζήτηση δεν περιορίστηκε σε αυτά αλλά επεκτάθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στις εξελίξεις στους τομείς αυτούς σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ ως κοινός τόπος της ανοιχτής συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα να επιταχύνει ο βηματισμός της χώρας μας στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα με όσο το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς.

Στην εκδήλωση χορηγός επικοινωνίας ήταν η εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων DreamWeaver.Gr 

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas