Τον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

TUVHellas2020Τις εταιρείες του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ) πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόσο για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζουν για την εμπορία φαρμακευτικών, καλλυντικών και προϊόντων ειδικής διατροφής, όσο και για τις διαδικασίες Διανομής των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Peifasin1Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) αξιολόγησε όλες τις διεργασίες που εφαρμόζονται από τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ αλλά και τις θυγατρικές του εταιρείες Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Κορινθίας (ΣΥΦΑΚΟ) και Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Πελοποννήσου (ΣΥΦΑΠΕΛ), σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015 το οποίο και αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σε επιθεώρηση Πιστοποίησης.

Ταυτόχρονα, σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου, αξιολογήθηκαν και οι απαιτήσεις σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 1348/04 του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τις Αρχές Ορθής Πρακτικής Διανομής ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Τα πιστοποιητικά απονεμήθηκαν μετά την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων τόσο στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη όσο και στις εγκαταστάσεις της ΣΥΦΑΚΟ και της ΣΥΦΑΠΕΛ στην Κόρινθο και το Άργος αντίστοιχα.

 

Peifasin2Μέσω των διεξοδικών ελέγχων που προηγήθηκαν, και με την απόφαση χορήγησης των, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει διασφαλίσει την ύπαρξη κατάλληλης τεκμηρίωσης ότι ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ αλλά και οι θυγατρικές του εταιρείες εκπληρώνουν και ικανοποιούν όλες τις προϋποθέσεις που καθορίζουν τα σχετικά πρότυπα, και στα Συστήματα τους προβλέπεται η τήρηση των σχετικών νομικό-κανονιστικών θεμάτων.

Σημειώνεται πως ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χονδρεμπορική φαρμακευτική επιχείρηση στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 50 μεγαλύτερες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

PeifasinLogoΟ Συνεταιρισμός διανέμει όλο το εύρος των φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καλλυντικών, ειδικών σκευασμάτων διατροφής και άλλων συναφών προϊόντων, και γενικά όλων των προϊόντων που διακινούνται στα φαρμακεία και αποτελεί τον βασικό προμηθευτή και κυρίως τον στρατηγικό συνεργάτη 850 φαρμακείων σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, από τα οποία τα 546 είναι μέτοχοι.

Απασχολεί περίπου 200 εκπαιδευμένα στελέχη και εργαζόμενους ενώ διακινεί μέσω του αποκεντρωμένου δικτύου logistics των τεσσάρων κέντρων διανομής σε καθημερινή βάση 150.000 συσκευασίες προϊόντων, με περίπου 60.000 γραμμές τιμολογίου, από τα οποία το 75% μέσω του ρομποτικού του συστήματος.

 

Peifasin3Παράλληλα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζει τις εσωτερικές του λειτουργίες ενώ διαθέτει ανανεωμένο στόλο 45 ιδιόκτητων φορτηγών αυτοκίνητων, τα οποία είναι εναρμονισμένα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή πρακτική (GDP) όσον αφορά στην παράδοση των φαρμάκων.

Η κυρία Μαρίνα Μπουσίου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε πως: «Ο κλάδος του φαρμάκου έχει παραδοσιακά κεφαλαιώδη σημασία για τη χώρα μας, ενώ ειδικά εν μέσω πανδημίας έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Ο όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και όχι άδικα, καθώς συνδυάζει υψηλότατη ποιότητα υπηρεσιών και τεχνογνωσία. Ως TÜV HELLAS (TÜV NORD) νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας αλλά και για το γεγονός ότι πιστοποιήθηκε σε τόσο κομβικά αντικείμενα».

Η κυρία Μαρίνα Χιλιαρχοπούλου, Δ/ντρια Logistics & Διαχ.Ποιότητας του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ τόνισε ότι:

Συνεργαζόμαστε με την TÜV HELLAS από το 2011. Σε αυτή τη διαδρομή, οι επιθεωρητές της TUV στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές μας για διαρκή βελτίωση του συστήματος ποιότητας που εφαρμόζουμε, στην ενσωμάτωση νέων απαιτήσεων σε αυτό και στην εκπαίδευση των εργαζομένων μας. Το 2020-2021, ήταν μια πολύ δύσκολη και ενδιαφέρουσα περίοδος για τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, καθώς καταφέραμε να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή συνέχεια, να ενισχύσουμε τη θέση μας στη φαρμακευτική αγορά και να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε.

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων σε όλο τον πλανήτη.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas