Την Τράπεζα Πειραιώς επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

TUVHellas2020Σε μια ιδιαίτερα σημαντική πιστοποίηση, αυτή της Τράπεζας Πειραιώς, προχώρησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιβεβαιώνοντας της θέση της ως κορυφαίος φορέας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της με την Τράπεζα Πειραιώς, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε τη Μονάδα Ασφαλείας και Εποπτείας Συστημάτων-Πληροφορικής του Ομίλου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 27001:2013 που αφορά στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.

Η εν λόγω επαναπιστοποίηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται σε μια εποχή συνεχών αναβαθμίσεων στα πληροφοριακά συστήματα της τράπεζας, εν μέσω του λειτουργικού της μετασχηματισμού, στον οποίο οι συγκεκριμένες διαδικασίες έχουν κορυφαίο ρόλο.

TrapezaPeiraiosΣημειώνεται πως η πιστοποίηση αφορά το σύνολο των λειτουργιών που σχετίζονται με την ασφάλεια, τη διαχείριση και τη λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στο κύριο μηχανογραφικό της κέντρο και σχετίζονται με το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την υποστήριξη και τη διαχείριση των υποδομών πληροφορικής της τράπεζας.

Η σχετική επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, ενώ η αρχική πιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) πραγματοποιήθηκε το 2009.

Ο κ. Ζαφείρης Κόβρας, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε ότι: «Η επαναπιστοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς στο κομβικό αντικείμενο της διαχείρισης της ασφάλειας πληροφοριών είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα για την TÜV HELLAS (TÜV NORD). Σε μια εποχή ψηφιοποίησης για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η σταθερή συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει τη θέση μας ως κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στη χώρα. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη συμμόρφωση της Τράπεζας Πειραιώς με τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πληροφοριών, τόσο της ίδιας της τράπεζας όσο και των συναλλασσομένων με αυτή».

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

 

Λίγα λόγια για την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ιδρύθηκε το 1916 και αποτελεί την κορυφαία τράπεζα στην Ελλάδα με βάση τα μερίδια αγοράς δανείων, και παρουσία δικτύου. Απασχολεί περίπου 10.000 άτομα ενώ στο δίκτυό της περιλαμβάνονται 440 καταστήματα μέσω των οποίων εξυπηρετεί 5,5 εκατ. πελάτες στην Ελλάδα. Το συνολικό ενεργητικό της ανέρχεται σε 75 δις. ευρώ ενώ τα χαρτοφυλάκια δανείων και καταθέσεων ανέρχονται σε 37 δισ. ευρώ και 51 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas