Εκεί που η Υγεία συναντά την Πληροφορική και τις τεχνολογίες της. Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων και Ε.Ε.Π.Φ.Υ.

TPEHron EEPFYΗ Ε.Ε.Π.Φ.Υ. (Επιστημονική Εταιρία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) είναι μια επιστημονική εταιρεία με σκοπό την συνεχιζόμενη Ιατρική εκπαίδευση, την επαγγελματική αναβάθμιση των Ιατρών, των επιστημόνων υγείας, συνεργαζόμενων επιστημόνων, την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας (βασική & κλινική), την ενημέρωση επιστημόνων και κοινού, σε θέματα που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας.

Έχει διοργανώσει μια σειρά επιστημονικών συνεδρίων ενώ σε λίγες ημέρες διοργανώνει το 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ στην Π.Φ.Υ. σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) στην Λίμνη Πλαστήρα 26-28 Νοεμβρίου 2021.

Ένας από τους στόχους της Ε.Ε.Π.Φ.Υ. και του προέδρου της Παύλου Χρηστογεώργου, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής στον χώρο της Υγείας σε πολλά επίπεδα.

 

Εκεί λοιπόν συναντήθηκαν με το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Θανάση Δαβαλά, που είναι και ο ακαδημαϊκά υπεύθυνος του προγράμματος web designer / developer του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παν. Αιγαίου, και αποφάσισαν να συνεργαστούν σε μια σειρά ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Η αρχή έγινε με την δημιουργία της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Π.Φ.Υ. που μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://eepfy.org/ που πραγματοποιήθηκε από τον επιχειρησιακό βραχίονα του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων DreamWeaver.Gr

 

Πολύ σύντομα αναμένουμε η συνεργασία αυτή να επεκταθεί σε μια σειρά από τομείς όπως η εκπαίδευση και πολλούς άλλους αφού όπως μας δήλωσε από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων ο κος Θανάσης Δαβαλάς:

«Οι εξελίξεις στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας δεν μπορούν παρά να αφήσουν το αποτύπωμα τους και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Οι ΤΠΕ μπορούν ποικιλοτρόπως να υποβοηθήσουν τις υπηρεσίες υγείας συμβάλλοντας στην αύξηση της ποιότητας τους ενώ παράλληλα να μειώνουν το κόστος τους και να εξατομικεύονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των τελικών αποδεκτών τους που είμαστε όλοι εμείς.»

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas