Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας «PEF PROFESSIONAL DEVELOPMENT» σε συνεργασία με την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

TUVHellas2020Την Υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «PEF Professional Development» πάνω στα γνωστικά αντικείμενα Regulatory Affairs και Quality Assurance πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) σε συνεργασία με την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

 

Η πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιεί η ΠΕΦ εντάσσεται στην προσπάθεια της ΠΕ για εκπαίδευση νέων επιστημόνων και εμπλουτισμό των δεξιοτήτων τους πάνω σε εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

Αναλυτικά, η θεματολογία των δύο γνωστικών αντικειμένων αφορούσε στο ρυθμιστικό πλαίσιο στη φαρμακευτική διαδικασία καθώς και σε ζητήματα διασφάλισης ποιότητας.

 

Στο πρόγραμμα Regulatory Affairs in Pharmaceutical Industry, διάρκειας 92 εκπαιδευτικών ωρών, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ιδιαιτερότητες, και τη σημασία του κείμενου ρυθμιστικού πλαισίου στον φαρμακευτικό κλάδο.

Αντίστοιχα, κατά το δεύτερο πρόγραμμα, με τίτλο Quality Assurance και διάρκεια 120 ωρών αναλύθηκαν βασικές έννοιες που αφορούν στα Πρότυπα Διασφάλισης/Διαχείρισης Ποιότητας (QA/QMS standards) αλλά και στη διαχείριση του ρίσκου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν παραδείγματα και εφαρμογές διαδικασιών Quality Assurance στη Φαρμακοβιομηχανία.

 

TUVHellas PEF1122aΣημειώνεται πως η απονομή των πιστοποιητικών στους 60 αποφοίτους των δύο σειρών των σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022, σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ote Academy, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη και της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη.

Από την πλευρά της ΠΕΦ παρευρέθηκαν οι κ.κ Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος ΠΕΦ Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος, DEMO Α.Ε., Γεώργιος Παπάζογλου Γενικός Γραμματέας ΠΕΦ και Πρόεδρος Εταιρείας NORMA HELLAS AE, Θεόδωρος Κωλέτης Αντιπρόεδρος ΠΕΦ , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Libytec Φαρμακευτική Α.Ε., Σίμος Αναστασόπουλος Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ και Πρόεδρος της εταιρείας PETSIAVAS AE, Αντώνης Ευμορφιάδης Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ, Βασίλης Πενταφράγκας Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΠΕΦ και Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων στην Εταιρεία ΕΛΠΕΝ.

 

Από την πλευρά της TÜV HELLAS (TÜV NORD) παρευρέθηκαν και απένειμαν τα πιστοποιητικά οι κ.κ. Βασιλική Καζάζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Μαρία Πιτσίκα, Σύμβουλος Διοίκησης και Κονδυλία Κοντογιάννη, Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας, σε ειδική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο OTE Academy.

H κυρία Βασιλική Καζάζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος TÜV HELLAS (TÜV NORD) και Senior Vice President Food South East Europe TÜV NORD δήλωσε ότι: «Η παροχή δια βίου γνώσης και μάθησης είναι απαραίτητη στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο αλλά και εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με την ΠΕΦ που μας επιτρέπει να συνδράμουμε στην αναβάθμιση των γνώσεων των νέων επιστημόνων, σε έναν εξαιρετικά νευραλγικό τομέα όπως αυτόν της φαρμακοβιομηχανίας. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, παραμένοντας στην αιχμή των εξελίξεων σε κρίσιμα γνωστικά αντικείμενα όπως αυτά της διαχείρισης της διακινδύνευσης και της διαχείρισης ποιότητας».

 

TUVHellas PEF1122bΗ κ. Μαρία Πιτσίκα, Σύμβουλος Διοίκησης και Επικεφαλής Εισηγήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε ότι: Η Πρωτοβουλία της ΠΕΦ για τη πραγματοποίηση των δύο εκπαιδευτικών σειρών σεμιναρίων, ήταν η έναρξη της μεταφοράς της γνώσης και της εμπειρίας αξιόλογων εισηγητών και καταξιωμένων επιστημόνων και στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας και συναφών κλάδων σε νέους επιστήμονες. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συμμετείχε στη διοργάνωση των σεμιναρίων, στελέχη της ανέπτυξαν θεματολογίες σχετικές με την αξιολόγηση των κινδύνων, τη διαχείριση της ποιότητας και την πιστοποίηση και ανέλαβε τη διενέργεια των εξετάσεων, με τα αποτελέσματα αυτών να είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. Ευχόμαστε στους συμμετέχοντες καλή σταδιοδρομία και ελπίζουμε η πρωτοβουλία της ΠΕΦ και η μεταξύ μας συνεργασία να συνεχιστεί.

Ο κ. Θ. Τρύφων, Πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε ότι η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τα πανεπιστήμια και τους εκπαιδευτικούς φορείς αποκτά ιδιαίτερη αξία με φόντο το δυναμικό επενδυτικό πλάνο της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου. «Υλοποιούμε ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δισ. Ευρώ με ορίζοντα τετραετίας. Δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες ώστε η χώρα μας να καταστεί κέντρο έρευνας και παραγωγής στη ΝΑ Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφων, προσθέτοντας πως «οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης». Ο πρόεδρος της ΠΕΦ σημείωσε ότι στόχος της πρωτοβουλίας της ΠΕΦ μέσω των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι «η δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας επιστημονικού δυναμικού υψηλής κατάρτισης που θα στελεχώσει τις δομές που αναπτύσσονται».

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas