Την Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών & Διάσωσης RSF Hellas πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

TUV Hellas newΣτην Πιστοποίηση του εθελοντικού φορέα RSF Hellas σύμφωνα με το πρότυπο ISO 29993:2018 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης προχώρησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

 

TUVHellas RSF0623aΠρόκειται για μια πρωτοπόρα πιστοποίηση από τον κορυφαίο φορέα του κλάδου, καθώς επιβεβαιώνει ότι η RSF Hellas αποτελεί τον μοναδικό εθελοντικό φορέα στη χώρα μας ο οποίος και παρέχει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα Α’ βοηθειών τόσο στους εθελοντές-μέλη του όσο και στο κοινό.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο πρότυπο, ISO 29993:2017 αφορά στις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για την παροχή υπηρεσιών μάθησης εκτός της τυπικής εκπαίδευσης. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλοι οι τύποι δια βίου μάθησης, όπως για παράδειγμα επαγγελματική κατάρτιση είτε εντός της εκάστοτε εταιρείας, είτε με εξωτερική ανάθεση. Σύμφωνα με το πρότυπο, τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των υπηρεσιών είναι ότι καθορίζονται οι στόχοι της μάθησης και αξιολογούνται οι υπηρεσίες, και ότι περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση με τον εκπαιδευόμενο. Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες μάθησης μπορεί να προσφέρονται είτε δια ζώσης, είτε με τη μεσολάβηση τεχνολογίας είτε με οποιονδήποτε συνδυασμό και των δύο.

 

Κατ’ αυτό τον τρόπο RSF Hellas αναβαθμίζει και επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει, τόσο στους εθελοντές που αποτελούν μέλη της Ομάδας όσο και το ευρύτερο κοινό. Σημειώνεται πως ρόλος της RSF Hellas είναι αναλαμβάνει την κάλυψη πολιτιστικών, αθλητικών, μουσικών και άλλων εκδηλώσεων με εθελοντές Ιατρούς, νοσηλευτές και εθελοντές πιστοποιημένους παρόχους πρώτων βοηθειών καθώς και να στηρίζει τους κρατικούς φορείς στα πλαίσια μεγάλων καταστροφών. Έχει φέρει εις πέρας με εξαιρετική επιτυχία πληθώρα εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ο Κλασικός (Αυθεντικός) Μαραθώνιος Αθηνών σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, πλήθος εκδηλώσεων καθώς και σε μεγάλες καταστροφές όπως στο Μάτι, κ.α.

Η απονομή του πιστοποιητικού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της TÜV HELLAS (TÜV NORD), την Παρασκευή 26 Μαΐου στην οποία παρευρέθηκε ο Δρ. Ανδρέας Σαμαλτάνος, Πρόεδρος της RSF Hellas.

 

TUVHellas RSF0623bΣημειώνεται ότι, πέραν της πιστοποίησης σύμφωνα με το ISO 29993:2018 η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την RSF Hellas, πραγματοποίησε 2η επιθεώρηση επιτήρησης στο πρότυπο ISO 9001:2015 που αφορά τη Διαχείριση Ποιότητας. Σημειώνεται πως η συνεργασία του συλλόγου με τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2015 ενώ συνεχίζεται σταθερά μέχρι και σήμερα.

Η κ. Βασιλική Καλαμποκίδου, Vice president System Certification της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε ότι: «H πιστοποίηση της RSF Hellas, έχει εμβληματικό χαρακτήρα καθώς πρόκειται για έναν φορέα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση προς όλους. Η εθελοντική προσφορά, η συνεισφορά στο ευρύ κοινό, αποτελεί εξαιρετική πρακτική και φωτεινό όραμα για τον τρόπο που θα θέλαμε να διαρθρωθεί η κοινωνία μας. Με την επιλογή Πιστοποίησής της, η RSF Hellas δίνει έμφαση στις αρχές της Ποιότητας, πρωτοπορώντας στη χώρα μας. Θερμά συγχαρητήρια για το έργο σας και τον επαγγελματισμό σας».

Ο Πρόεδρος της RSF Hellas τόνισε ότι: Ενέργειες σαν αυτή βοηθούν τον εθελοντισμό και προφέρουν την ασφάλεια που εξασφαλίζουν τα συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας τόσο στους εθελοντές όσο και στους ωφελούμενους των δράσεων μας. Ευχαριστούμε την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για την συνεχόμενη μακρόχρονη υποστήριξη που μας δίνει την δύναμη και το θάρρος να συνεχίσουμε το Εθελοντικό έργο μας όπου χρειαστεί.

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas