Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τη διασφάλιση ποιότητας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

TUVHellas2020Πρόγραμμα επιμόρφωσης που αφορά θέματα διασφάλισης ποιότητας ολοκλήρωσε με επιτυχία η Διεύθυνση Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς τις δράσεις του παρακολούθησαν περισσότερα από 300 μέλη του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού καθώς πάνω από 300 Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

TUVHellas APTH0424aΣημειώνεται πως η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου ΕΣΠΑ «Αναβάθμιση της ποιότητας των ΑΕΙ για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους - Υποστήριξη των Μονάδων Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ)».

Η συνεργασία με το ΑΠΘ στη υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε στα πλαίσια της προτεραιότητας που δίνει αλλά και της σημαντικής εμπλοκής που έχει ο κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν τη δια βίου μάθηση αλλά και τη διαχείριση της ποιότητας.

 

Το πρόγραμμα κάλυψε ένα ευρύτατο φάσμα θεματικών ενοτήτων, στις οποίες –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται βασικές αρχές Διοίκησης και Διοίκησης Ποιότητας, γενικές αρχές διασφάλισης ποιότητας, στρατηγικός σχεδιασμός και εργαλεία διαχείρισης ποιότητας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα εργαλείων ποιότητας καθώς και στα σχετικά πρότυπα και διαδικασίες πιστοποίησης.

Οι δράσεις έλαβαν χώρα κατά το διάστημα Μαΐου, Ιουνίου και Νοέμβριου 2023. Με την αφορμή της ολοκλήρωσης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εντός του Πανεπιστημίου ειδική εκδήλωση απονομής για τη Βεβαίωση Επιτυχούς Περάτωσης του έργου.

 

TUVHellas APTH0424bΗ κυρία Βασιλική Καζάζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Φορέα, δήλωσε ότι: «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση ενός τόσο μεγαλόπνοου έργου, ειδικά σε συνεργασία με ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Η διαρκής εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση είναι βασική προτεραιότητα του φορέα μας, ενώ τα θέματα διασφάλισης ποιότητας είναι μείζονος σημασίας, γεγονός που αποτυπώθηκε και από την αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα».

Η κυρία Μαρία Πιτσίκα, Σύμβουλος Διοίκησης και Υπεύθυνη του Έργου, δήλωσε ότι: «Η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του προγράμματος αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η συμβολή των στελεχών της ΜΟΔΙΠ ήταν καθοριστική για την επιτυχή περάτωση του έργου».

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου:  https://www.goseminars.gr/index.php/services/deltiatypou

© 2024 Digital Ideas