ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

IbclΤο σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Στο Σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται οι βασικές αρχές και η νομοθεσία, που θα πρέπει να πληρούνται από κάθε Επιχείρηση, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι διαθέτουν, σε ατομικό επίπεδο καθώς και σε επίπεδο Ομίλου, αποτελεσματική εσωτερική οργανωτική δομή και επαρκείς λειτουργίες Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση της έννοιας και του βασικού περιεχομένου του κώδικα / πολιτικής Κανονιστικής Συμμόρφωσης, ο οποίος αποτελεί το πλέον χρήσιμο Εργαλείο για την εφαρμογή του εσωτερικού Εταιρικού μηχανισμού Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Αποτελεί ένα πρακτικό Οδηγό εφαρμογής της νομοθεσίας για την δημιουργία βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης αναφορικά με την Κανονιστική Συμμόρφωση και ότι αυτή περιλαμβάνει.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Πιστωτικά και Χρηματοδοτικά Ιδρύματα, Εμπορικές Επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εμπορικού σκοπού, κάθε Εταιρικής μορφής (ιδίως ΑΕ, ΕΠΕ & Ι.Κ.Ε.)
  • In-house Δικηγόρους Εταιρειών
  • Στελέχη Εταιρειών που εργάζονται ήδη ή θέλουν να εργαστούν ως Υπεύθυνοι Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Compliance Officers)
  • Όσους υπηρετούν σε Μονάδες Κανονιστικής Συμμόρφωσης και θέλουν να καταρτιστούν περαιτέρω και να εξελιχθούν σε Compliance Officers
  • Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Ελεγκτές
  • Όλους όσους επιθυμούν να έχουν γνώση ή/και να εργαστούν στον χώρο της Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Νομικούς και μη)
  • Νομικά Πρόσωπα

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοούν πληρέστερα και να εξοικειωθούν με:

  • Τις απαιτήσεις του ρόλου ενός Compliance Officer
  • Την αποτελεσματική Διαχείριση των Κινδύνων από τη μη Συμμόρφωση
  • Την σύννομη λειτουργία της Επιχείρησης βάσει του ισχύοντος Κανονιστικού Πλαισίου
  • Την φύση, περιεχόμενο και τρόπο αποτελεσματικής εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας και ορθής Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς

ΕΙΣΗΓΗΤHΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ιωάννης Σαρακηνός, Δικηγόρος Αθηνών, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διορισμένος στον Άρειο Πάγο, επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου Sarakinos Law που εδρεύει στο Κολωνάκι της Αθήνας. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων νομικής (LL.B.) και ενός μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M.) στο χρηματοοικονομικό και τραπεζικό δίκαιο από το London School of Economics & Political Science. Διαθέτει σημαντική και πολυετή εμπειρία σε πλείονες τομείς δικαίου, εξειδικεύεται δε στο εμπορικό (με ιδιαίτερη έμφαση στο δίκαιο τεχνολογιών και αντιμετώπισης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος/AML), στο δημόσιο-διοικητικό (κυρίως στο δίκαιο δημοσίων συμβάσεων και σχολικών επιτροπών των δήμων) και στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Διατελεί, επί σειρά ετών, νομικός σύμβουλος οικονομικών φορέων αλλά και φορέων του δημοσίου, εκπροσωπώντας τους, δικαστικά και εξωδικαστικά, εισηγητής και προσκεκλημένος ομιλητής σε θέματα δημοσίου δικαίου (ιδίως δημόσιες συμβάσεις και σχολικές επιτροπές), GDPR και AML. Έχει, επίσης, ολοκληρώσει επιτυχημένα πολλά έργα συμμόρφωσης εταιρειών και φορέων του δημοσίου με τα προσωπικά δεδομένα (GDPR), το AML αλλά και εν γένει την κανονιστικό πλαίσιο της λειτουργίας τους. Πρόσφαρα, πιστοποιήθηκε και ως τεχνικός ασφαλείας. Από το 2015 υπήρξε ενεργός συνεργάτης της Παγκόσμιας Τράπεζας στο ετήσιο ενημερωτικό για το "Επιχειρείν στην Ελλάδα"/Doing Business.

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ:

  • Σημειώσεις του σεμιναρίου
  • Η παρουσίαση του σεμιναρίου
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της iBcl για λήψη του υλικού του σεμιναρίου
  • Υποστήριξη επί 12 μήνες σε θέματα του σεμιναρίου

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 30-06-2023 09:30
Λήξη 30-06-2023 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής iBcl
Εισηγητής Ιωάννης Σαρακηνός
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas