Διάγνωση και Θεραπεία της Ψυχογενoύς Βουλιμίας-Νευρικής ανορεξίας

Διάγνωση και Θεραπεία της Ψυχογενoύς Βουλιμίας-Νευρικής ανορεξίας-Σεμινάρια στην ΥγείαTο Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ (Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής), αντιλαμβανόμενο την κρίση που επικρατεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητάς μας και στα πλαίσια υποστήριξης όλου του κοινωνικού ιστού που τηρεί τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνει οτι ξεκινάει την διεξαγωγή των περισσοτέρων σεμιναρίων του online. «Μένουμε σπίτι, δε μένουμε στάσιμοι».
Στόχος όλων με το πέρας της κρίσης είναι να βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι.
Αντιλαμβανόμενοι την απαιτητή ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας #menoumespiti. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να παραμένουμε θετικοί, και ήδη να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τη μετά κρίσης εποχή.

Βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο σεμινάριο είναι η κλινική εικόνα του ατόμου που πάσχει από διατροφική διαταραχή, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση μέσω του γνωσιακού- συμπεριφορικού μοντέλου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος και το πρακτικό μέρος (επιμέρους γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπευτικές τεχνικές- role- playing)

Θεματικές ενότητες:

ΜΕΡΟΣ Α: ΘΕΩΡΙΑ
1) Kλινική εικόνα του ατόμου που πάσχει από βουλιμία, ανορεξία και συναισθηματική υπερφαγία (διαγνωστικά κριτήρια- διαφοροδιάγνωση, επιπλοκές στην υγεία, χαρακτηριστικά βουλιμικού επεισοδίου)
2) Γνωσιακό προφίλ πάσχοντος
3) Εικόνα σώματος: τι είναι και πώς αναπτύσσεται αρνητική εικόνα σώματος
4) Αναφορά στους προδιαθεσιακούς παράγοντες/ επιρροές κοινωνικο-πολιτισμικού πλαισίου (φύλο, εθνικότητα, επάγγελμα, παιδική κακοποίηση, μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, media)
5) Συμπεριφορά βουλιμικού ατόμου

ΜΕΡΟΣ Β: ΚΙΝΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ/ ΑΣΚΗΣΗ

• Ανάγνωση περιστατικού

6) Λήψη ιστορικού (τι πρέπει να ρωτήσουμε όταν πρόκειται για διατροφική διαταραχή)
7) Εξοικείωση με το γνωσιακό- συμπεριφορικό θεραπευτικό μοντέλο, με τη θεραπευτική σχέση και με τη διαταραχή/ φαύλος κύκλος.
8) Αυτορρύθμιση- αυτοπαρατήρηση (θα δοθεί υλικό με πίνακες- διατροφικά ημερολόγια και ανάλυσης βουλιμικών επεισοδίων που χρησιμοποιούμε στη θεραπεία/ πώς δουλεύουμε με αυτά.)
9) Πώς κάνουμε ψυχοεκπαίδευση στο φαγητό, τις διατροφικές συνήθειες το βάρος.
10) Μείωση της δίαιτας (3 τύποι- τεχνικές που τις αντιμετωπίζουμε)
11) Γνωσιακές τεχνικές
12) Παρέμβαση στην οικογένεια στην ψυχογενή ανορεξία
13) Ασκήσεις βελτίωσης εικόνας σώματος
14) Βιωματικές ασκήσεις
15) Πρόληψη υποτροπών

• Συζήτηση: απορίες και εντυπώσεις.

Εισηγητής: 
Η Ευαγγελία Καραίσκου είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδίκευση στην Ειδική αγωγή, με κύριο ενδιαφέρον τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόσει το ABA. Έχει πιστοποίηση για τη χορήγηση του WISC III, εργαλείου για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών 6 έως 18 ετών και του Αθηνά τεστ, εργαλείου αξιολόγησης σχολικής ετοιμότητας. Από το 2013 εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτικό Παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο.

Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την οποία και εφαρμόζει σε συνεδρίες με παιδιά άνω των 7 ετών και ενηλίκους.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

  • Ολιγομελή τμήματα. 
  • Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.
  • Κόστος σεμιναρίου 35 ευρώ. Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 30 ευρώ.
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ONLINE ΜΕΣΩ SKYPE

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 30-05-2020 17:00
Λήξη 30-05-2020 21:00
Χωρητικότητα 15
Τιμή ατόμου €35.00
Διοργανωτής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Εισηγητής Ευαγγελία Καραίσκου
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2025 Digital Ideas