ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Γενικές πληροφορίες
Το PAL Training Course εντάσσεται στο πλαίσιο του cibumLEARNING* και παρέχει πληροφορίες για τα ακόλουθα:
- Τι προβλέπει η νομοθεσία για την επισήμανση των αλλεργιογόνων ουσιών ή των ουσιών που προκαλούν δυσανεξία στα προσυσκευασμένα τρόφιμα;
- Τι ισχύει για τα αλλεργιογόνα στην περίπτωση των μη προσυσκευασμένων τροφίμων;
- Τι είναι το PAL (Precautionary allergens labelling) και πότε πρέπει να χρησιμοποιείται;
- Κατανοώντας τις νομικές απαιτήσεις στην ΕΕ για τις ετικέτες τροφίμων – Κατευθυντήριες οδηγίες & παραδείγματα επισημάνσεων για τα αλλεργιογόνα
- Μέθοδοι εκτίμησης κινδύνου των αλλεργιογόνων τροφίμων για τη χρήση του PAL – Risk assesmement of food allergens for PAL
- Περιπτώσεις αποτυχίας ενημέρωσης καταναλωτή – περιστατικά εκδήλωσης αλλεργιών λόγω ανεπαρκούς ή εσφαλμένης επισήμανσης
- Τι ισχύει για την επισήμανση αλλεργιογόνων σε αγορές εκτός ΕΕ, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α.
Οφέλη για το συμμετέχοντα
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:
- Κατανοήσει τις απαιτήσεις νομοθεσίας σχετικά με την ορθή πληροφόρηση των καταναλωτών για τα αλλεργιογόνα τροφίμων
- Κατανοήσει τι είναι το PAL
- Μπορεί να αναπτύξει μεθοδολογία αναγνώρισης των κινδύνων για την καθιέρωση προληπτικής επισήμανσης (PAL)
- Μπορεί να διαμορφώσει μία ορθή ετικέτα σε σχέση με την πληροφόρηση για τα αλλεργιογόνα σε συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις της ΕΕ και του FDA
- Κατανοήσει τους κινδύνους από την αποτυχία εφαρμογής ορθής επισήμανσης αλλεργιογόνων τροφίμων
- Περιηγηθεί στους διαθέσιμους διαδικτυακούς πόρους και βιβλιογραφικές πηγές για να έχει έγκυρη πληροφόρηση και εργαλεία για τη διαχείριση και επισήμανση των αλλεργιογόνων
Απευθύνεται σε
- Υπεύθυνοι Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων
- Εργαζόμενοι σε τμήματα Διασφάλισης Ποιότητας και RnD σε επιχειρήσεις τροφίμων
- Σύμβουλοι Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Ελεγκτές / Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Εκπαιδευτές εργαζομένων σε επιχειρήσεις τροφίμων
- Φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτοι σχολών Τεχνολογίας Τροφίμων ή συναφούς αντικειμένου σπουδών
Εισηγήτρια: Άννα Λεκατσά, Γεωπόνος-Επιστήμονας Τροφίμων, Senior Consultant AG ADVENT AE
Στοιχεία σεμιναρίου
|
Έναρξη
|
17-12-2025 10:00 |
|
Λήξη
|
17-12-2025 13:00 |
|
Χωρητικότητα
|
30 |
|
Τιμή ατόμου
|
Κατόπιν επικοινωνίας |
|
Διοργανωτής
|
TÜV HELLAS |
|
Τόπος διεξαγωγής
|
Εξ' αποστάσεως |
|
Πόλη
|
Εξ' αποστάσεως |