ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

TUV Hellas newΓενικές πληροφορίες

Το PAL Training Course εντάσσεται στο πλαίσιο του cibumLEARNING* και παρέχει πληροφορίες για τα ακόλουθα:

  • Τι προβλέπει η νομοθεσία για την επισήμανση των αλλεργιογόνων ουσιών ή των ουσιών που προκαλούν δυσανεξία στα προσυσκευασμένα τρόφιμα;
  • Τι ισχύει για τα αλλεργιογόνα στην περίπτωση των μη προσυσκευασμένων τροφίμων;
  • Τι είναι το PAL (Precautionary allergens labelling) και πότε πρέπει να χρησιμοποιείται;
  • Κατανοώντας τις νομικές απαιτήσεις στην ΕΕ για τις ετικέτες τροφίμων – Κατευθυντήριες οδηγίες & παραδείγματα επισημάνσεων για τα αλλεργιογόνα
  • Μέθοδοι εκτίμησης κινδύνου των αλλεργιογόνων τροφίμων για τη χρήση του PAL – Risk assesmement of food allergens for PAL
  • Περιπτώσεις αποτυχίας ενημέρωσης καταναλωτή – περιστατικά εκδήλωσης αλλεργιών λόγω ανεπαρκούς ή εσφαλμένης επισήμανσης
  • Τι ισχύει για την επισήμανση αλλεργιογόνων σε αγορές εκτός ΕΕ, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α.

Οφέλη για το συμμετέχοντα

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • Κατανοήσει τις απαιτήσεις νομοθεσίας σχετικά με την ορθή πληροφόρηση των καταναλωτών για τα αλλεργιογόνα τροφίμων
  • Κατανοήσει τι είναι το PAL
  • Μπορεί να αναπτύξει μεθοδολογία αναγνώρισης των κινδύνων για την καθιέρωση προληπτικής επισήμανσης (PAL)
  • Μπορεί να διαμορφώσει μία ορθή ετικέτα σε σχέση με την πληροφόρηση για τα αλλεργιογόνα σε συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις της ΕΕ και του FDA
  • Κατανοήσει τους κινδύνους από την αποτυχία εφαρμογής ορθής επισήμανσης αλλεργιογόνων τροφίμων
  • Περιηγηθεί στους διαθέσιμους διαδικτυακούς πόρους και βιβλιογραφικές πηγές για να έχει έγκυρη πληροφόρηση και εργαλεία για τη διαχείριση και επισήμανση των αλλεργιογόνων

Απευθύνεται σε

  • Υπεύθυνοι Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων
  • Εργαζόμενοι σε τμήματα Διασφάλισης Ποιότητας και RnD σε επιχειρήσεις τροφίμων
  • Σύμβουλοι Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Ελεγκτές / Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Εκπαιδευτές εργαζομένων σε επιχειρήσεις τροφίμων
  • Φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτοι σχολών Τεχνολογίας Τροφίμων ή συναφούς αντικειμένου σπουδών

Εισηγήτρια: Άννα Λεκατσά, Γεωπόνος-Επιστήμονας Τροφίμων, Senior Consultant AG ADVENT AE

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 17-12-2025 10:00
Λήξη 17-12-2025 13:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής TÜV HELLAS
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2025 Digital Ideas