Budgeting - Σύνταξη και Παρακολούθηση Προϋπολογισμού

AQSΤο Σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Η ύπαρξη μετρήσιμων Στόχων και ο απολογισμός συμβάλλει τεκμηριωμένα στη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και της Κερδοφορίας.

Στο Σεμινάριο αυτό, παρουσιάζονται τα βήματα κατάρτισης ενός Προϋπολογισμού, από μηδενική βάση. Η στοχοθέτηση των Πωλήσεων γίνεται με βάση σύγχρονων μοντέλων Πρόβλεψης, ενώ οι κωδικοί Κόστους επανεξετάζονται ένας προς έναν αξιοποιώντας Εργαλεία όπως το Pareto chart, τη Value Analysis, το Ολικό Κόστος Προμήθειας και Εργαλεία Αριστοποίησης των Αποθεμάτων.

Παράλληλα γίνεται ο Οικονομικός Σχεδιασμός που περιλαμβάνει τον Ταμειακό Προγραμματισμό και την Εκτίμηση του απαιτούμενου Κεφαλαίου Κίνησης σε Αποθέματα διαθέσιμα σε Τράπεζες και απαιτήσεις Πελατών.

Επίσης, θα δοθεί σε Excel και σε Power ΒΙ, ολοκληρωμένο Σύστημα Αναφορών και Δεικτών για την παρακολούθηση των αποκλίσεων από τον Προϋπολογισμό και Εργαλεία για τον σχεδιασμό και παρακολούθηση Δράσεων βελτίωσης. Ενδεικτικό παράδειγμα χρήσης του BI μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επί 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Διευθ. Συμβούλους και Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων
 • Γεν. Διευθυντές Επιχειρήσεων και Οργανισμών
 • Οικονομική Διεύθυνση
 • Διευθυντές Διευθύνσεων
 • Στελέχη εμπλεκόμενα στον Σχεδιασμό του Προϋπολογισμος

Εισηγητές Σεμιναρίου

Θωμάς Κιούσης
Ο Θωμάς Κιούσης είναι Οικονομολόγος. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στα Οικονομικά (δημοσιονομικά, νομισματικά), χρηματοοικονομικά και Ευρωπαϊκά θέματα. Έχει εργαστεί ως Στέλεχος σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις ευθύνης, σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς και ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με καθήκοντα που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, Στοχοθεσία Προγραμματισμό, Σχεδιασμό, Οργάνωση και Εποπτεία Δραστηριοτήτων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε παρουσιάσεις, εισηγήσεις και εκπαιδεύσεις σε θέματα όπως, επενδύσεις, οικονομικά, budgeting, χρηματοπιστωτικά και επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και έχει Συγγραφικό και Μελετητικό Έργο.

Στο υλικό του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

 • Εγχειρίδιο “Budgeting”, σε ηλεκτρονική μορφή
 • Παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
 • Ολοκληρωμένο Σύστημα για το σχεδιασμό, την ετοιμασία και την παρακολούθηση των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού
 • Μοντέλα Πρόβλεψης Ζήτησης
 • Εργαλεία Ταμειακού Προγραμματισμού (Cash Flow), κατάστασης Ταμειακών Ροών, Πρόβλεψης Ισολογισμού βάσει Προϋπολογισμού, Flexible Budget. Δείτε περισσότερα για τα εργαλεία του σεμιναρίου εδώ.
 • Πρωτότυπη Εφαρμογή σε Excel για τον υπολογισμό του Κεφαλαίου Κίνησης που είναι απαραίτητο για τον Οικονομικό Σχεδιασμό (Financial Planning)
 • Θα δοθεί στους συμμετέχοντες Ολοκληρωμένος Πίνακας μείωσης Κόστους για κάθε περιοχή της Επιχείρησης, συνολικά 300 σημεία που συνήθως υπάρχει μικρή η μεγάλη σπατάλη παρέχοντας επιπλέον και τις Μεθόδους – Εργαλεία Βελτίωσης τους
 • Δωρεάν για ένα έτος συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με το σεμινάριο μέσω της ιστοσελίδας μας & αξιοποίηση των σχετικών Εργαλείων

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 26-09-2022 09:30
Λήξη 26-09-2022 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής AQS
Εισηγητής Θωμάς Κιούσης
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:

Εγγραφή στο Newsletter

© 2022 Digital Ideas