Budgeting - Σύνταξη & Παρακολούθηση Προϋπολογισμού

AQSΣτο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται τα βήματα κατάρτισης ενός αξιόπιστου Προϋπολογισμού, που περιλαμβάνουν: Στοχοθέτηση των Πωλήσεων με τη χρήση μοντέλων Πρόβλεψης και σχεδιασμό αύξησης πωλήσεων, μέσω εργαλείων συγκριτικής αξιολόγησης με τον Ανταγωνισμό, Εκτίμηση των Εξόδων παράλληλα με τον σχεδιασμό μείωσης δαπανών, με χρήση Εργαλείων και Τεχνικών όπως η Value Analysis, το Ολικό Κόστος Προμηθειών, σύγχρονα Εργαλεία μείωσης των Αποθεμάτων κλπ.

Επίσης, παρουσιάζεται ο τρόπος υπολογισμού των προβλεπόμενων Χρηματοοικονομικών ροών (Cash Flow) και των Οικονομικών Αποτελεσμάτων και επί πλέον ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Αναφορών, που δίνεται στους συμμετέχοντες, ώστε να παρακολουθούνται οι αποκλίσεις, να αναλύονται τα αίτια και να σχεδιάζονται οι διορθωτικές ενέργειες.

Οι συμμετέχοντες - Οικονομικά αλλά και μη Οικονομικά Στελέχη - θα επεξεργασθούν Δεδομένα, ώστε να ετοιμασθεί ο Προϋπολογισμός μιας Επιχείρησης με τη μεγαλύτερη δυνατή τεκμηρίωση και ακρίβεια, καταγράφοντας αναλυτικά όλες τις πηγές πληροφοριών που θα απαιτηθούν και τον τρόπο άντλησής τους.

Χρησιμοποιώντας μια Ολοκληρωμένη Εφαρμογή σε Excel που συνδέει αυτόματα όλες τις φόρμες Εσόδων – Εξόδων με τον τρόπο Πληρωμής ανά Κατηγορία και Τμήμα, προκύπτει αφ' ενός ο Προϋπολογισμός ανά Τμήμα, αφ´ ετέρου ο Συνολικός Ταμειακός Προγραμματισμός της Επιχείρησης.

Επίσης στους συμμετέχοντες δίνονται και Excel Pivot Tables με τα οποία μπορεί να καταρτιστεί Προϋπολογισμός ανά Προϊόν και Πωλητή.

Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις προβλέψεις των Πωλήσεων, στην Μείωση Εξόδων, στις Ταμειακές Ροές, στο Κεφάλαιο Κίνησης και στις μηνιαίες Αναλύσεις Αποκλίσεων με κατάλληλες Αναφορές και τα Εργαλεία με τα οποία θα επεξεργαστούμε όλα τα ανωτέρω.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Διευθ. Συμβούλους
  • Γεν. Διευθυντές Επιχειρήσεων και Οργανισμών
  • Οικονομική Διεύθυνση
  • Στελέχη εμπλεκόμενα στον Σχεδιασμό του Προϋπολογισμού

Πώς θα ωφεληθούν οι Συμμετέχοντες

  • Θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις απαιτούμενες Φόρμες και Εργαλεία ξεκινώντας από τα μοντέλα πρόβλεψης Πωλήσεων, την Ομαδοποίηση των προϊόντων και την κατανομή τους ανά κωδικό, ώστε να συντάξουν με πληρότητα τον προϋπολογισμό των Πωλήσεων, καθώς και των Εξόδων, για όλες τις λειτουργίες της Επιχείρησης.
  • Θα εξοικειωθούν με τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων για την ανάλυση της αγοράς, προκειμένου να εκτιμούν με αξιοπιστία τις πωλήσεις.
  • Θα έχουν στη διάθεση τους σύγχρονα μοντέλα πρόβλεψης ζήτησης για την υποβοήθηση της εκτίμησης εξέλιξης της αγοράς και του ύψους των Πωλήσεων.
  • Θα είναι σε θέση να κτίζουν Προϋπολογισμό Πωλήσεων ανά Προϊόν, Πωλητή και Κανάλι, έτσι ώστε να εντοπίζονται περιοχές αυξημένου κόστους ή υψηλής κερδοφορίας και να λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα.
  • Θα εφαρμόσουν στις Πρακτικές Ασκήσεις, Εργαλεία Ανάλυσης του Ανταγωνισμού και των Προμηθευτών, προκειμένου να αποφασιστούν στρατηγικές κινήσεις στην Εμπορική τους Πολιτική.
  • Σε κάθε κατηγορία δαπανών θα εφαρμόσουν εξειδικευμένα Εργαλεία μείωσης Κόστους (ABC Analysis, Προσέγγιση Ολικού Κόστους, Value Analysis, Inventory Optimization κλπ).
  • Θα ασκηθούν στη χρήση Εργαλείων για την Ανάλυση Νεκρού Σημείου, την Ανάλυση Ευαισθησίας, καθώς και τον Ταμειακό Προγραμματισμό και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
  • Θα εξασκηθούν σε Εργαλεία για να σχεδιάζουν και να παρακολουθούν βελτιωτικές Ενέργειες που θα συνοδεύουν τον Προϋπολογισμό.
  • Θα έχουν στην διάθεσή τους ολοκληρωμένο Σύστημα Μηνιαίων Αναφορών και Δεικτών για την παρακολούθηση των αποκλίσεων

Εισηγητές Σεμιναρίου

Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος
Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, Χημικός Μηχανικός, επί 20 χρόνια Ανώτερο και Ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών επιχειρήσεων, με συμμετοχή σε πληθώρα Έργων Αναδιοργάνωσης σε πολλά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας των Logistics (και ιδιαιτέρως των Αποθεμάτων),Έργα Σχεδιασμού πειραμάτων και SPC, Έργα Μείωσης Κόστους και Ανάλυσης Επιχειρηματικών Κινδύνων.

Περιγραφή Υλικού

  • Εγχειρίδιο 'Budgeting'
  • H παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
  • Ολοκληρωμένο Σύστημα για το σχεδιασμό, την ετοιμασία και την παρακολούθηση των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού
  • Μοντέλα Πρόβλεψης Ζήτησης
  • Εργαλεία Ταμειακού Προγραμματισμού (Cash Flow), κατάστασης Ταμειακών Ροών, Πρόβλεψης Ισολογισμού βάσει Προϋπολογισμού, Flexible Budget. 
  • Πρωτότυπη Εφαρμογή σε Excel για τον υπολογισμό του Κεφαλαίου Κίνησης που είναι απαραίτητο για τον Οικονομικό Σχεδιασμό (Financial Planning)
  • Δωρεάν για ένα έτος συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με το σεμινάριο μέσω της ιστοσελίδας μας & αξιοποίηση των σχετικών Εργαλείων

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί απο τον Ο.Α.Ε.Δ. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει να βοηθήσει στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του Ο.Α.Ε.Δ.

Καταληκτική Ημερομηνία Online Υποβολής στον ΟΑΕΔ: 29-03-2019

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 04-04-2019 09:30
Λήξη 04-04-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής AQS
Εισηγητής Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος
Τόπος διεξαγωγής Grand Hotel Palace
Πόλη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas