Παρακίνηση - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού στην Παραγωγή

AQSΤο Σεμινάριο αυτό είναι ένα εντατικό Workshop στο οποίο παρουσιάζονται βήμα προς βήμα όλες οι πλευρές ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος HRM προσαρμοσμένου στον χώρο της Παραγωγής. Ακόμα και Επιχειρήσεις με εξαιρετικά Οργανωμένο Σύστημα HRM, θα εντοπίσουν περιοχές Βελτίωσης αφού στα κρίσιμα σημεία καλής Πρακτικής στην άσκηση παρακίνησης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού λαμβάνονται υπόψη όλες οι ειδικές καταστάσεις της Παραγωγής, όπως π.χ. οι περιβαλλοντικές Συνθήκες, η νυκτερινή Εργασία, η εναλλαγή στις Βάρδιες, τα προβλήματα του Μηχανολογικού Εξοπλισμού, η Παραγωγικότητα και η Ποιότητα που στον χώρο της Παραγωγής προσλαμβάνει εύκολα μετρήσιμη μορφή, η ανάγκη να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις, η ανάγκη να διαχειρίζονται προβλήματα που απαιτούν άμεσες και ενίοτε ακαριαίες λύσεις.

Όλα αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται στο μοντέλο Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην Παραγωγή, που αφορά όχι μόνον τον τρόπο Επικοινωνίας και Καθοδήγησης - Ενδυνάμωσης, από τον Εργοδηγό και την Διοίκηση της Παραγωγής, αλλά και από το τμήμα HRΜ που καλείται να σχεδιάσει ένα Σύστημα Βελτίωσης Απόδοσης και Παρακίνησης κατάλληλο για το περιβάλλον της Παραγωγής.

Η προσέγγιση είναι Διεργασιοκεντρική, δηλαδή καταγράφονται όλα τα βήματα των δραστηριοτήτων του HRM και σε κάθε δραστηριότητα παρουσιάζονται τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου και οι Καλές Πρακτικές, οι Αρχές και οι Δείκτες.

Η φιλοσοφία του Συστήματος είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σύμφωνα με την οποία με συνεχή Παρακίνηση, Ανατροφοδότηση και Επιτυχημένη Επικοινωνία, αναπτύσσεται το Προσωπικό, φθάνοντας μέχρι το ιδανικό σημείο του αυτοελέγχου που αξιολογείται με την Check List Αυτοελεγχόμενου Χειριστού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές Παραγωγής, Διευθυντές Εργοστασίου, Προϊσταμένους Εργοδηγούς Παραγωγής, Διευθυντές HRM, καθώς και σε Στελέχη υπεύθυνα για τη Διαχείριση της απόδοσης των εργαζομένων και τη Βελτίωση του εργασιακού κλίματος του τμήματος.

Απευθύνεται επίσης, στους Διευθυντές Ποιότητας που θα βοηθηθούν να διευρύνουν το βάθος των εσωτερικών Ελέγχων στον τομέα HRM ενσωματώνοντας ειδικές Λίστες Ελέγχου, μια εκ των οποίων είναι και η λίστα του αυτοελεγχόμενου Χειριστού.

Πώς θα ωφεληθούν οι Συμμετέχοντες

  • Θα κατανοήσουν τις Αρχές ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου Συστήματος Κινήτρων και Παρακίνησης του Προσωπικού στο περιβάλλον της Παραγωγής
  • Θα ενημερωθούν για τη μεθοδολογία αποτελεσματικής Επικοινωνίας και Ενδυνάμωσης στο περιβάλλον της Παραγωγής
  • Θα κατανοήσουν τις καλές Πρακτικές για ένα Σύστημα Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Θα έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο Σύστημα Αξιολόγησης με τις σχετικές φόρμες σε Excel προκειμένου να υπολογίζεται το επίπεδο Ποιότητας σε κάθε Δραστηριότητα
  • Θα λάβουν ένα πλήρες Σύστημα Δεικτών, μέσω του οποίου αξιολογείται η Αποδοτικότητα του Συστήματος HRM σε κάθε επί μέρους Λειτουργία του
  • Θα μπορούν να σχεδιάζουν Δράσεις Βελτίωσης του Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Θα κατανοήσουν τα σύγχρονα Συστήματα Αξιολόγησης Προσωπικού

Εισηγητές Σεμιναρίου

Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος
Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, Χημικός Μηχανικός, επί 20 χρόνια Ανώτερο και Ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία στη Διεύθυνση Παραγωγής και με συμμετοχή σε πληθώρα Έργων Αναδιοργάνωσης σε πολλά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας των Logistics (και ιδιαιτέρως των Αποθεμάτων),Έργα Σχεδιασμού πειραμάτων και SPC, Έργα Μείωσης Κόστους και Ανάλυσης Επιχειρηματικών Κινδύνων.
Ελισάβετ Γεωργίου
Διαθέτει άνω των 15 ετών εμπειρία στη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες και ως ιδρύτρια του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Be Yourself. Στον τομέα της Παρακίνησης & Ενδυνάμωσης Προσωπικού έχει εργαστεί ως σύμβουλος, εκπαιδεύτρια, coach και μέντωρ σε επιχειρήσεις και ΜΚΟ δουλεύοντας με εργαζόμενους από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα αλλά και εθελοντές. Έχει δώσει πλήθος σεμιναρίων, ομιλιών και συνεντεύξεων σε θέματα σχετικά με την παρακίνηση και την ενδυνάμωση.

Περιγραφή Υλικού 

  • Εγχειρίδιο "Παρακίνηση - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού στην Παραγωγή"
  • Όλη η παρουσίαση του σεμιναρίου, σε ηλεκτρονική μορφή
  • Τα Εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω
  • Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για ένα έτος πάνω σε θέματα του σεμιναρίου, μέσω της ιστοσελίδας μας 

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί απο τον Ο.Α.Ε.Δ. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει να βοηθήσει στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του Ο.Α.Ε.Δ.

Καταληκτική Ημερομηνία Online Υποβολής στον ΟΑΕΔ: 12-04-2019

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 18-04-2019 09:30
Λήξη 18-04-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής AQS
Εισηγητής Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, Ελισάβετ Γεωργίου
Τόπος διεξαγωγής Grand Hotel Palace
Πόλη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas