Enterprise Risk Management

AQSΈνα επιτυχημένο σύστημα διαχείρισης κινδύνων (ERM) μπορεί να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εμφάνισης ή τις επιπτώσεις των κινδύνων και να αποφέρει οφέλη που σχετίζονται με καλύτερες αποφάσεις, επιτυχημένη αντιμετώπιση αλλαγών, ιεράρχηση δράσεων, αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα και αποφυγή πτώχευσης και συναφών δυσμενών εξελίξεων.

Λόγω της δυναμικής των δράσεων βελτίωσης το τελικό αποτέλεσμα είναι δυνατόν όχι μόνο να αποσοβήσει τους κινδύνους αλλά να βάλει την εταιρεία σε νέα τροχιά εξυγίανσης και ανάπτυξης με μειωμένο κόστος κεφαλαίου, αυξημένα έσοδα, βελτίωση επιχειρηματικών σχέσεων (πελατών, υπαλλήλων, συνεργατών), πιο ακριβείς χρηματοοικονομικές αναφορές, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βελτιωμένη εικόνα της επιχείρησης, καλύτερη παρουσία στην αγορά και, στην περίπτωση των δημόσιων οργανισμών, ενισχυμένη πολιτική αποτελεσματικότητα και υποστήριξη της κοινωνίας.

Το σεμινάριο αυτό, είναι προσαρμοσμένο στην πρακτική ανάλυση και Διαχείριση Κινδύνων σε όλους τους τομείς της Επιχείρησης αξιοποιώντας Εργαλεία όπως, Χρηματοοικονομικοί Δείκτες, Χρηματοροές, Δείκτες αποτίμησης Πολιτικής Σταθερότητας της χώρας δραστηριοποίησης, Key Risk Indicators (KRIs), Εργαλεία ISO 31000, ISO 31010, "COSO Framework".

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα Στελέχη που εμπλέκονται στη Διαχείριση Κινδύνων και Επιχειρησιακής Συνέχειας, σε Υπευθύνους Συστημάτων, Υπευθύνους Ασφάλειας, Υπευθύνους Οικονομικών, σε Εσωτερικούς Επιθεωρητές και γενικά σε κάθε Στέλεχος που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις σύγχρονες πρακτικές και μεθοδολογίες Διαχείρισης Κινδύνων και Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Πώς θα ωφεληθούν οι Συμμετέχοντες
Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν:

  • Τις διάφορες κατηγορίες Κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των Στρατηγικών, Οικονομικών, Επιχειρησιακών και Οργανωσιακών, με Παραδείγματα, Εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές
  • Την μεθοδολογία Ανάλυσης και Διαχείρισης Κινδύνων
  • Την πρακτική εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος ERM συνδεδεμένου με κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας
  • Τους κύριους Δείκτες Κινδύνων (KRI) και τις βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης τους
  • Πώς να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μια ολοκληρωμένη μελέτη Αξιολόγησης Επικινδυνότητας
  • Τον τρόπο ένταξης ενός προγράμματος ERM στην εταιρεία και τον τρόπο χρήσης των σχετικών Εργαλείων
  • Τη λειτουργία ενός πρωτότυπου Συστήματος Αναφορών, σχεδιασμένου από την εταιρεία μας, με το οποίο θα παρακολουθούν τους Δείκτες Κινδύνων και τις Δράσεις Αντιμετώπισης
  • Τις πρακτικές και να εξοικειωθούν με best practices για τη μετατροπή των Κινδύνων σε ευκαιρίες βελτίωσης απόδοσης

Εισηγητές Σεμιναρίου 

Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος
Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, Χημικός Μηχανικός, επί 20 χρόνια Ανώτερο και Ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών επιχειρήσεων, με συμμετοχή σε πληθώρα Έργων Αναδιοργάνωσης σε πολλά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας των Logistics (και ιδιαιτέρως των Αποθεμάτων),Έργα Σχεδιασμού πειραμάτων και SPC, Έργα Μείωσης Κόστους και Ανάλυσης Επιχειρηματικών Κινδύνων.
Μιχάλης Θεοφίλου
Ο κ. Μιχαήλ Θεοφίλου είναι Αεροναυπηγός Μηχανικός απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών της Σχολής Ικάρων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc από το Cranfield Institute of Technology της Μ. Βρετανίας καθώς και Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Προέρχεται από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας όπου υπηρέτησε σε πληθώρα παραγωγικών, διοικητικών και επιτελικών θέσεων και καθηκόντων στον τομέα της Συντήρησης και Υποστήριξης των αεροσκαφών, αποκτήσας επιστημονικές γνώσεις και εμπειρίες στον Τεχνολογικό, Ερευνητικό και Διοικητικό τομέα ενός ιδιαίτερα απαιτητικού χώρου, όπου η διαθεσιμότητα, ποιότητα, ασφάλεια των μέσων και το κόστος / αποτελεσματικότητα των οργανωτικών σχημάτων και των καθημερινών επιλογών και αποφάσεων ήταν ο πυρήνας της διαχρονικής ενασχόλησής του. Από το 2009 είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων επί θεμάτων Οργάνωσης Παραγωγής, Μείωσης Κόστους, Στατιστικού Ελέγχου Διεργασιών, Μέτρησης Αβεβαιότητας και Εκτίμησης Επικινδυνότητας, καθώς και για την Εγκατάσταση Συστημάτων Ελέγχου Ποιότητας Επιχειρήσεων.

Περιγραφή Υλικού

  • Εγχειρίδιο «Enterprise Risk Management»
  • Η παρουσίαση του σεμιναρίου
  • Ηλεκτρονική Εφαρμογή για τη Διαχείριση Περιστατικών – Προβλημάτων
  • Ηλεκτρονική Εφαρμογή για τη Διαχείριση Κινδύνων
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα μας για την λήψη του υλικού του σεμιναρίου

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί απο τον Ο.Α.Ε.Δ. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει να βοηθήσει στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του Ο.Α.Ε.Δ.

Καταληκτική Ημερομηνία Online Υποβολής στον ΟΑΕΔ: 02-05-2019

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 08-05-2019 09:30
Λήξη 09-05-2019 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής AQS
Εισηγητής Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, Μιχάλης Θεοφίλου
Τόπος διεξαγωγής Grand Hotel Palace
Πόλη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas