Τεχνητή Νοημοσύνη

AQS

Oι τεχνολογικές εξελίξεις και οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης με βάση το δημιουργούμενο Νομικό Πλαίσιο παρουσιάζονται στο σεμινάριο μας αυτό που πραγματοποιείται στις 31 Μαρτίου 2022, μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Η σταδιακή επικράτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης ως της βασικής μαζικής τεχνολογίας του παρόντος και του μέλλοντος, δημιουργεί σημαντικές εξελίξεις σε κάθε επαγγελματικό κλάδο και σε κάθε Οργανισμό. Οι θεσμικές και νομικές παρεμβάσεις αλλάζουν το περιβάλλον, τα μέσα και τις πρακτικές και υποχρεώνουν Οργανισμούς και Επιχειρήσεις να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους με βάση τις νομοτεχνικές εξελίξεις. Η νέα Πρόταση Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (21/4/21) θεσπίζει τους κανόνες, ώστε η τεχνολογία να χρησιμοποιείται κατά τρόπο ασφαλή και συμβατό με τη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Παράλληλα με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) παρουσιάζονται και οι συγγενικές της τεχνολογίες όπως Machine Learning και Deep Learning.

Παρουσιάζεται ένας νέος κόσμος που άρχισε ΗΔΗ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ, που αλλάζει ριζικά την Καθημερινότητα των ανθρώπων, με στόχο να δώσει στους συμμετέχοντες την ώθηση αλλά και τη διορατικότητα προς καινοτόμες εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα όπου δραστηριοποιούνται.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ανάλυση της νέας πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (21/4/21), καθώς και άλλων σχετικών διατάξεων παρουσιάζοντας τις απαιτήσεις Συμμόρφωσης, τη σχέση τους με τον GDPR, τον τρόπο που επηρεάζονται οι Εταιρείες και οι Οργανισμοί, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν πρακτικά Εργαλεία εκτίμησης αντικτύπου, εκτίμησης Κινδύνου και διαμόρφωσης εταιρικής στρατηγικής.

Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επι 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων, παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.

Πώς θα ωφεληθούν οι συμμετέχοντες 

Οι Συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με:

  • Βασικές έννοιες ΤΝ, ορολογία και τεχνικές
  • Τις νέες τάσεις της τεχνολογίας και τις εφαρμογές στον τομέα της TN
  • Το Νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται και τους τρόπους Συμμόρφωσης με αυτό
  • Τη σημασία και αντίκτυπο της ΤΝ στον καθημερινό τους επαγγελματικό ρόλο αλλά και στην καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων
  • Την ικανότητα να θέτουν τα σωστά ερωτήματα, να αντιλαμβάνονται τα ανακύπτοντα ζητήματα και να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την ανάπτυξη ή/και ενσωμάτωση της ΤΝ στα projects και στην καθημερινή δραστηριότητα
  • Τη Διαχείριση σύνθετων ζητημάτων που ανακύπτουν από την ενσωμάτωση της ΤΝ
  • Την ικανότητα διαμόρφωσης εταιρικής στρατηγικής ΤΝ
  • Τη Διαχείριση projects που αφορούν ή ενέχουν ΤΝ

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται στα Ανώτερα Διοικητικά στελέχη, Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους που χαράσσουν τη Στρατηγική και το μέλλον της εταιρείας τους αλλά και σε όλο το Στελεχιακό Δυναμικό, που θα κληθεί να υλοποιήσει εταιρικές στρατηγικές Τεχνητής Νοημοσύνης. Επιπλέον απευθύνεται σε Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων, Υπευθύνους Ασφάλειας και Υπευθύνους Συμμόρφωσης.

Εισηγητές Σεμιναρίου

Αλέξανδρος Νούσιας
Ο Αλέξανδρος Νούσιας είναι ειδικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος σε θέματα νομικής και ηθικής γύρω από τη διακυβέρνηση των δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη. Συνεργάζεται με ερευνητικά Ιδρύματα και Οργανισμούς και παρέχει σχετικές Υπηρεσίες τόσο στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων Horizon2020 και HorizonEurope, όσο και στην πραγματική αγορά. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιστήμης των Δεδομένων και Business Analytics σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντίστοιχα. Υπήρξε μέλος της τεχνικής ομάδας κατάρτισης εθνικής στρατηγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, υπό το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δρ. Παναγιώτης Τσακανίκας
Ο Δρ. Παναγιώτης Τσακανίκας είναι πτυχιούχος Φυσικής (Πανεπιστήμιο Πατρών 2002). Μεταπτυχιακό στα Συστήματα Επεξεργασίας Σήματος/Εικόνας από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, (Πανεπιστήμιο Πατρών 2005) και Διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ (2010) στην περιοχή ανάλυση εικόνας με μεθόδους Μηχανικής Μάθησης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την ανάλυση βιοϊατρικών δεδομένων (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Emulate Inc., DeepMed IO Ltd), και την ανάλυση δεδομένων αισθητήρων με τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης, στο τομέα της Μικροβιολογίας Τροφίμων (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην Ιατρική (ΕΠΙΣΕΥ). Από το 2021 είναι project manager στο ΕΠΙΣΕΥ - Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ. Τέλος, είναι Επικεφαλής Έρευνας στην Agritrack PC για θέματα ενσωμάτωσης και εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης στην διατροφική εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο υλικό του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

  • Παρουσίαση του σεμιναρίου
  • Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνων
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Δωρεάν υποστήριξη για έναν ολόκληρο χρόνο πάνω σε θέματα του σεμιναρίου

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 31-03-2022 09:30
Λήξη 31-03-2022 17:00
Χωρητικότητα 30
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής AQS
Εισηγητής Αλέξανδρος Νούσιας, Παναγιώτης Τσακανίκας
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas