Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης Project Management Professional (PMP)

CriticalPath2020Μέσα στο 2020 το Project Management Institute (PMI) αποφάσισε να ετοιμάσει το δικό του υλικό και ασκήσεις για την προετοιμασία των εξετάσεων PMP. Στην συνέχεια, μέσα από μια διαδικασία αυστηρών κριτηρίων, επέλεξε τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς οι οποίοι θα μπορούν να διδάξουν αυτό το υλικό, και οι οποίοι θα αποτελούν τους νέους Authorized Training Partners (ATPs).

Επιπλέον, πάλι μέσα στο 2020, το PMI ανανέωσε την μορφή και το περειχόμενο της εξέτασης PMP, βγάζοντας ένα νέο Exam Content Outline (syllabus). Οι αλλαγές στην νέα εξέταση, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 είναι σημαντικές και δομικές. Η ύλη χωρίζεται σε 3 βασικές ενότητες (People, Process, Business Environment), ενώ περί των 50% των ερωτήσεων θα προέρχεται από ένα agile περιβάλλον!

Η Critical Path, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων PMP, αποτελεί εναν από τους πρώτους ATPs παγκοσμίως, και προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νεο πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης PMP! Το υλικό και οι ασκήσεις του PMI εμπλουτίζονται με το δικό μας επιπλέον υλικό και ασκήσεις, παραδείγματα, templates, online τεστ προετοιμασίας κλπ.

Στόχος αυτού του νέου αυτού σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να περάσουν τις νέες εξετάσεις για την πιστοποίηση Project Management Professional (PMP)® του Project Management Institute (PMI)®, όπως αυτές θα δίνονται από τον Ιανουάριο του 2021.

Το σεμινάριο βασίζεται στην τελευταία έκδοση του PMBOK® Guide (6th edition), του εγχειριδίου δηλαδή του PMI. Επίσης, χρησιμοποιεί το Agile Practice Guide του PMI. Τέλος, αξιοποιεί την βιβλιογραφία που προτείνει το PΜΙ και έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη του νέου Exam Content Outline.

Το υλικό του σεμιναρίου το οποίο έχει αναπτυχθεί από το PMI θα είναι διαθέσιμο online για τους συμμετέχοντες, μαζί με επιπλέον υλικό από το ίδιο το PMI (checklists, templates κλπ).

Χαρακτηριστικό του σεμιναρίου είναι η πρακτική του μορφή, η οποία εστιάζεται στις ασκήσεις που για πρώτη φορά έχει αναπτύξει το ίδιο το PMI και που μόνο οι Authorized Training Partners μπορούν να χρεησιμοποιούν!.

Η εξέταση για την απόκτηση της πιστοποίησης PMP αποτελείται από 200 multiple-choice ερωτήσεις, οι οποίες πρέπει να απαντηθούν σε 4 ώρες. Μπορείτε να δώσετε την εξέταση από τον υπολογιστή σας, μέσω online proctoring με βιντεοκάμερα, σε μέρες και ώρες που θα σας βολεύει!

Σε ποιους απευθύνεται: 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις νέες εξετάσεις του PMI® για την πιστοποίηση PMP®.
Σύμφωνα με το PMI®, οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στις εξετάσεις του PMP® είναι (για όσους έχουν πτυχίο επιπέδου batchelor ή ανώτερο) τουλάχιστον 36 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας στη Διαχείριση Έργων. Επίσης, 35 contact hours εκπαίδευσης σε Project Management (καλύπτονται από το σεμινάριο).

Οφέλη

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα:

  • Έχετε εξασκηθεί ασκήσεις που για πρώτη φορά έχουν αναπτυχθεί από το ίδιο το PMI και που μόνο οι Authorized Training Partners μπορούν να χρησιμοποιούν.
  • Έχετε προετοιμαστεί με το εκπαιδευτικό υλικό (slides, checklists, templates) που για πρώτη φορά έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το PMI και που μόνο οι Authorized Training Partners μπορούν να χρησιμοποιούν.
  • Γνωρίζετε τις 5 Ομάδες Διεργασιών, τις 10 Γνωστικές Περιοχές και τις 49 Διεργασίες της Διαχείρισης Έργων κατά PMBOK® Guide 6th edition.
  • Γνωρίζετε τα 3 Performance Domains στα οποία στηρίζεται η νέα εξέταση PMP.
  • Κατανοείτε όλες τις έννοιες από το agile περιβάλλον που θα χρειάζεστε για να απαντήσετε στις ερωτήσεις της νέας εξέτασης PMP.
  • Μπορείτε να κάνετε tailoring και να εφαρμόζετε τα παραπάνω σε μια λεπτομερή και συστηματική μεθοδολογία για όλα τα αναλαμβανόμενα έργα.
  • Μπορείτε να επιλέγετε τα κατάλληλα έγγραφα, εργαλεία και τεχνικές και να τα εντάσσετε στις διαδικασίες Διαχείρισης Έργων που χρησιμοποιείτε.
  • Έχετε συμμετάσχει σε ένα ζωντανό, διαδραστικό και αποτελεσματικό σεμινάριο προετοιμασίας, αναπτυγμένο με βάση τις βέλτιστες τεχνικές της σύγχρονης εκπαίδευσης.
  • Καλύπτετε την εκπαιδευτική προαπαίτηση για PM για την εξέταση PMP®!
Εισηγητής Σεμιναρίου: Γιάννης Βιθυνός
Ηλ. Μηχ. ΕΜΠ, MSc. Είναι πιστοποιημένος instructor για το νέο πρόγραμμα PMP! Έχει σχεδόν δύο δεκαετίες με πολλές χιλιάδες ώρες εμπειρία στην διδασκαλία προγραμμάτων εκπαίδευσης PMP, από το 2nd edition μέχρι το τωρινό 6th edition του PMBOK Guide και το exam content outline για το PMP 2021. 

Ήταν μέλος του core review team για το 7th edition του PMBOK Guide που θα κυκλοφορήσει εντός του 2021. Επίσης ήταν ομιλητής στο Virtual Experience Series του PMI, το Αύγουστο του 2020. Ασχολείται εθελοντικά με διάφορες δράσεις του PMI Education Foundation. 

Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στη Διαχείριση σύνθετων Έργων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Επίσης έχει εμπειρία από agile έργα στο software development. Είναι ιδρυτής της Critical Path Consulting & Training, εταιρείας που εδώ και 15 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με υπηρεσίες εκπαίδευσης και consulting στο Project Management, ενώ είναι Registered Education Provider από το 2010!

Είναι πιστοποιημένος Project Manager Professional (PMP)® και Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)® από το Project Management Institute (PMI)®, έχει τις πιστοποίησεις PRINCE2 Foundation και Practitioner, όπως και τις πιστοποιήσεις IPMA-D και PM2 Advanced. Ακόμα, είναι κάτοχος και της πιστοποίησης Change Management Practitioner.

Ήταν μέλος του 1ου εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου του ελληνικού τμήματος του PMI, ενώ ήταν και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Συνεδρίου Project Management στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2006. Επίσης, είναι μέλος του ΕΔΔΕ (ελληνικού Member Association του IPMA) και αξιολογητής έργων για το Παγκόσμιο Βραβείο Αριστείας Έργων του IPMA.

Υλικό και Μεθοδολογία
  • Το υλικό του σεμιναρίου έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το PMI, και οι συμμετέχοντες έχουν πλήρη online προσβαση σε αυτό το υλικό!
  • Βασική - αλλά όχι μοναδική - πηγή του υλικού είναι το Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide), 6η έκδοση του 2017, όπως επίσης και το Agile Practice Guide του PMI.
  • Γίνονται ασκήσεις που επίσης για πρώτη φορά έχουν αναπτυχθεί από το PMI!
  • Επιπλέον, δίνεται πάρα πολύ extra υλικό, μέρος του οποίου έρχεται από το ίδιο το PMI μέρος έχει αναπτυχθεί από την Critical Path.
  • Το σεμινάριο διαρκεί 48 διδακτικές ώρες.
  • Αυτή τη στιγμή το σεμινάριο υλοποιείται διαδικτυακά, online μέσω zoom. Όταν οι εξελίξεις το επιτρέψουν, το σεμινάριο θα συνεχίσει να υλοποιείται και σε τάξη.

Πρόγραμμα: 30 Μαΐου, 1, 6, 8, 10, 13, 15, 20, 22, 24 Ιουνίου (8 απογεύματα 18:00 - 21:15, 2 Σάββατα 09:00 - 16:30)

Στοιχεία σεμιναρίου

Έναρξη 30-05-2023 18:00
Λήξη 24-06-2023 16:30
Χωρητικότητα Απεριόριστο
Τιμή ατόμου Κατόπιν επικοινωνίας
Διοργανωτής Critical Path - Consulting & Training
Εισηγητής Γιάννης Βιθυνός
Τόπος διεξαγωγής Εξ' αποστάσεως
Πόλη Εξ' αποστάσεως
Μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο:
© 2024 Digital Ideas